Оригінальний рецепт закуски з картопляних тарталеток з огірочками і оселедцем відмінно підійде для святкового застілля. Закуска нескладна, але, все ж, потребує більше часу, ніж просто зварити картоплю і оселедець обробити. Потрібно ще буде приготувати картопляні тарталетки.
Інгредієнти:
- Картопля - 3-4 шт середнього розміру
- Яйце - 1 шт
- Вершкове масло - 50 гр (для пюре)
- Сир м'який - 300 гр
- Сметана - 2-3 ст. ложки
- Оселедець слабосолона - 1 шт
- Огірки мариновані - 2-3 шт
- Сіль, мелений чорний перець - за смаком
- Кріп, шматочок солодкого перцю для прикраси
Приготування:
Картопля - чистимо, ріжемо і ставимо варитися в підсоленій воді.
Розбираємо оселедець на філе без кісток і шкіри і ріжемо невеликими кубиками.
Коли картопля зварилася - робимо звичайне пюре: зливаємо всю воду, додаємо шматочок масла, злегка збите виделкою яйце, сіль, перець за смаком і добре розім'яти. Якщо пюре вийде рідкуватим, можна додати трохи борошна.
Силіконові формочки добре змащуємо вершковим маслом.
Кладемо пюре у формочки (по десертній ложці) і мокрими руками розминаємо по стінках. Шар потрібно робити не надто тонким, але і не товщі 5 мм – картопля добре пропечеться. Якщо зробити шар занадто товстим – картопляні тарталетки при випіканні піднімаються, як дріжджові пиріжки.
Випікаємо в гарячій духовці, щоб краї кошичків добре зарум'янилися. А поки тарталетки печуться – ріжемо кубиками мариновані огірки і готуємо сирну масу.
В м'який сир додаємо кілька столових ложок сметани і добре розтираємо, щоб вийшла ніжна маса. У сир додаємо оселедець і огірочки. Все добре перемішуємо – начинка для тарталеток готова.
У готові спечені картопляні тарталетки викладаємо начинку. Кошички, посипати рубаним кропом і прикрашаємо дрібними кубиками солодкого перчика.
Коментарі