Ексклюзиви
субота, 27 вересня 2014 11:47

Карасів смажать в імбирному соусі
5

Фото: Ольга Швед

Нескладну рибну страву - тушковані карасі в сметані із картопляним гарніром навчилася готувати львів'янка Оксана Бовт. Рецепт знайшла в інтернеті, але удосконалила його власними інгредієнтами. Рецепт буде корисний господиням, у яких чоловіки – рибалки.
Інгредієнти:
- патрані невеликі карасі – 10 штук
- цибуля-2 штуки
- морква -1 штука
- корінь імбиру, часник — за смаком
- сметана нежирна – 500 грамів
- зелень – кріп, петрушка, кінза – великий пучок
- картопля для гарніру - 8-10 штук
Приготування:
Патрає і чистить рибу, натирає сіллю. Ножицями відрізає плавники, зябра і хвостики. Робить надрізи навхрест на спинці – аби не відчувалося кісток. У розігріту олію кладе зубчик розчавленого часнику та шматочок сушеного імбиру – для запаху. Обсмажує рибу 5 хвилин з двох боків. У тій же олії, що лишилася, обсмажує кільцями цибулю. Готує сметанний соус - нарізає дрібно зелень, додає білий перець, сметану, змішує виделкою або міксером. Моркву нарізає пластинками або можна натерти. У мультиварку викладає пластами цибулю, рибу, моркву, заливає сметаною, щоб не було видно карасів. Ставить на півтори години тушитися. За цей час дрібні кістки риби перетушуються, і їх не відчутно. Готує тим часом гарнір – картопляне пюре. Відварює картоплю, додає кип'яченого молока, вершкового масла, розминає. Подає карасів із пюре на великій тарілці, притрушує зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Карасів смажать в імбирному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути