Біскотті - італійське хрустке печиво, яке в перекладі означає "двічі запечений". Воно спочатку запікається у вигляді буханок. Потім розрізається на шматки і знову відправляється в духовку. Італійці найчастіше смакують цей десерт з кавою або з солодким вином. Завдяки біскотті можна відчути себе в Італії. Де на сонячній веранді приємно розслабитися з чашкою кави та вишневим печивом з мигдалем. Вишню можна замінити на журавлину, а мигдаль - на фундук або волоський горіх.
Інгредієнти:
300 г борошна
100 г цукру
1 ч л розпушувача
1 ч л соди
1/4 ч л солі
2 яйця
2 білки
3 ст л олії
1,5 ч л ванільного екстракту
50 г мигдалю
50 г сушеної вишні
Приготування:
Поставити духовку розігріватися до 180 градусів.
У миску просіяти борошно. Додати цукор, розпушувач, соду і сіль. Перемішати.
Окремо віночком збити яйця, 1 білок, рослинне масло і ванільний екстракт.
Влити рідку суміш в борошняну і перемішати до однорідної маси.
Вишню ретельно промити під проточною водою і обсушити. Мигдаль подрібнити в блендері в крупну крихту.
Додати в тісто вишню і мигдаль.
Ретельно вимісити тісто і розділити його на дві частини. Кожну частину тіста сформувати в буханець.
Білок злегка збити і помастити його пензликом поверхню буханок.
Випікати їх в розігрітій духовці 20 хвилин або до золотистої скоринки. Зменшити температуру духовки до 150 градусів.
Читайте також: Морозиво смажать у хрустких пластівцях
Дати їм охолонути 5-7 хвилин. Потім гострим ножем порізати на шматки товщиною 1,5-2 см. Запікати бискотти ще 10 хвилин.
Коментарі