неділя, 29 листопада 2015 12:41

Ідея запеченого м'яса: "сандвіч" з помідором та цибулею
7

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Не секрет, що надзвичайно смачним м'ясо виходить, коли його запекти на вугіллі. А ще краще, коли його приготувати у тандирі – великій печі-жаровні. Тоді у герметично закритому просторі м'ясо не смажиться, а мліє у власному соці.

Високу температуру у печі створює тепловіддача від керамічних стінок. Крім аромату приправ, страва вбирає також запах дерева з печі.

У столичному тандир-кафе "Кайлас" м'ясні страви готують саме таким чином. Кухар Юрій Лисенко розповідає, як готує фірмову страву закладу – яловичину з овочами, сиром та соусом.

Інгредієнти:

Ошийок свинини – 200 грамів

Товсте кільце свіжого помідора

Товсте кільце ріпчастої цибулі

Шампіньйони – 2-3 штуки

Гілочка помідорів чері

Скибка твердого сиру

Паприка, чорний мелений перець, сіль – за смаком

Приготування:

Промити і нарізати на три рівні шматки свинину. Посипати приправами на власний смак.

Лишити на 20 хвилин маринуватися, після чого на решітці для стейків покласти у піч.

Коли піч добре розігріта і герметично закрита, м'ясо стає готовим за 15 хвилин.

Тим часом приготувати овочі. На сковорідці-гриль засмажити кільця цибулі й помідора.

Шампіньйони і помідори чері на півхвилини опустити у фритюр – киплячу олію.

Дістати запечене м'ясо. Скласти гіркою, чергуючи з овочами.

Закрити третім шматком м'яса. Зверху покласти тонкий шматок сиру - все зробити у вигляді сандвічу.

Секунд 30 потримати все разом в духовці. Сир має злегка підтанути, але не розплавитися.

Викласти на тарілку. Прикрасити помідорами чері і шампіньйонами.

Автор: Олег ЖМАЧЕНКО
 

Тим часом інший кухар закладу в цей час готує італійські палички гріссіні. Такі хлібці – альтернатива звичайному хлібу. Їху закладі подають до м'яса.

Інгредієнти:

Просяне пшеничне борошно – 400 грамів

Свіжі дріжджі – 20 грамів

Вода – 250 мл

Оливкова олія – 2 столові ложки

Цукор – 1 столова ложка

Свіжа петрушка – за смаком

Приготування:

Зробити тісто із пшеничного борошна, свіжих дріжджів і 250 мл води.

Влити оливковоу олію, додати цукор і петрушку. Все ретельно перемішати і вимісити.

Лишити у теплому місці на 15 хвилин, після чого вимішати ще раз.

Розділити тісто на вісім рівних частин, із кожної сформувати трубочки по 15 см кожна.

Розігріти духовку до 200°С. Покласти трубочки на деко, змащене вершковим маслом.

Запікати 15 хвилин до ледь золотистої кірочки. Подавати до м'яса.

Автор: Олег ЖМАЧЕНКО
 
Зараз ви читаєте новину «Ідея запеченого м'яса: "сандвіч" з помідором та цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути