четвер, 26 лютого 2015 19:30

Ідея пісного десерту: солодощі з горіхів і сухофруктів нашвидкуруч
7

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Тим, хто дотримується Великого посту, крім м'ясних продуктів не радять вживати у їжу також сметани, сиру та інших молочних продуктів. Втім, є безліч страв, які можна легко приготувати без цих продуктів. Приміром, прекрасна ідея пісного десерту — кульки з горіхів та сухофруктів на основі меду. Ці оригінальні солодощі можна приготувати вдома нашвидкуруч. Десерт не треба піддавати температурній обробці. Достатньо подрібнити усі складники в кухонному комбайні, сформувати кульки та обваляти їх у кокосовій стружці.

Інгредієнти:

горіхи кеш'ю — 20 грамів

горіхи волоські — 20 грамів

фундук — 20 грамів

фініки — 5-6 штук

курага — 3-4 штуки

мед — 1-2 столові ложки

інжир — 2-3 штуки

чорнослив — 2-3 штуки

крапля оливкової олії для смаження

кокосова стружка для паніровки

свіже листя м'яти для декору

Приготування:

Нагріти сковорідку на краплі оливкової олії. Горіхи ретельно перебрати і підсмажити на сковорідці 2-3 хвилини. Після цього — відставити убік, щоб охолонули.

Приготувати основу-фарш для десерту. Дістати кісточки з фініків. Їх та інші сухофрукти покласти у ємність для кухонного комбайну. Додати підсмажені горіхи. Всі складники ретельно подрібнити. Додати меду. За бажанням мед можна замінити цукром. Ще раз збити масу до однорідності.

Чистими руками розділити масу на більш-менш рівні частини. Сформувати з них кульки. Обваляти в кокосовій стружці. Порція з трьох кульок виходить вагою 150 грамів. Подавати на тарілці, потримавши десерт у холодильнику дві години. До подачі прикрасити свіжою м'ятою.

Є й багато варіантів того, як зробити й інші десертні кульки. Приміром, можна змішати вівсяні пластівці з какао, шматочками банану, цукром або медом та невеличкою кількістю олії. Добре розмішавши масу, кульки слід обваляти у подрібнених волоських горіхах. Такий десерт перед подачею також варто потримати деякий часу холодильнику. Кульки роблять і не пісні. Тоді для їх м'якого смаку до маси додають молоко, сир або вершки.

Зараз ви читаєте новину «Ідея пісного десерту: солодощі з горіхів і сухофруктів нашвидкуруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути