Ніжні кокосові мафіни з бананом - це прекрасна випічка з будь-якого приводу і без нього. З мінімального набору продуктів виходить екзотичний і незвичайний десерт. А для любителів кокосового смаку цей рецепт справжня знахідка.
"У Піст також хочеться смачної та ароматної випічки. Про цей кекс розповіла подруга, яка вже 6 років постить. За цей час вона перепробувала багато рецептів, щоб урізноманітнити меню, - каже 29-річна Ніна Абрамова, із Черкас. - В цьому кексі немає ні одного інгредієнта тваринного походження: ні звичних яєць, ні молока, ні масла. Однак він при цьому виходить повітряним, пишним, в міру солодким, з приємним медовим запахом.
Ще одна перевага пісної випічки - готується вона простіше простого і максимум за півгодини".
Інгредієнти:
олія - 90 мл
банани - 2 шт.
борошно - 250 г
розпушувач тіста - 1,5 ч. л.
цукор - 200 г
стружка кокосова - 50 г
яйця курячі - 2 шт.
сметана - 125 мл
ванілін - 1 ч. л.
мед - 3 ч. л.
Приготування:
Просіює борошно. Змішує сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ванілін і кокосову стружку.
Все добре перемішує. Банани бере м'які, чистить їх від шкірки і розминає виделкою.
Потім перемішує олію, сметану та яйця.
Додає в сметанну масу банани.
Змішує усі сухі інгредієнти з рідкими до однорідного стану.
Форму для кексу застилає пергаментним папером, дно і бортики. Наповнює форму тістом, рівняємо верх.
Ставить кекс в розігріту до 190 градусів духовку і випікає 1 годину.
Розігріває мед до рідкого стану і поливає ним гарячий кекс, потім посипаємо за стружкою.
Дає кексу повністю охолонути й нарізає на шматочки.
Коментарі
1