пʼятниця, 29 квітня 2016 19:10

Хрустку качку з апельсинами запікають у винно-медовому соусі

Запечена качка завжди виглядає виграшно та урочисто. Готувати її не складно, головне - підібрати смачну начинку та спеції, які не переб'ють власний смак птиці.

"Щоб страва вийшла соковитою, запікати її варто у апельсиново-винному соусі. А цікаве поєднання селери зі спеціями надасть пікантності, - каже Клавдія Поліщук з Жито­мира. — Як тільки щось святкуємо, пробую різні рецепти. Була вже фарширована картоплею, печена з яблуками, тушкована з грибами та сметаною. Цитрусова кислинка освіжає качине м'ясо.

Автор: nyam-nyam-5.com
 

Інгредієнти:

тушка качки - 1 шт

апельсин - 3 шт.

селера - 3 стебла

лимон - 1 шт.

сіль - 10 г.

суміш прованських трав - 1 ч. л.

вино червоне - 2 ст. л.

мед - 2 ст. л.

чорний перець - 1 ч. л.

Приготування:

У глибокій мисці змішати маринад: вичавити соки з апельсина і лимона. Процідіть сік від кісточок, влийте ложку оливкової олії і всипте такі спеції: шавлія, чорний мелений перець, прованські трави і сіль. Покласти в нього птицю і відправити в холодильник на 5 годин.

Тим часом порізати шматками апельсин на 4-5 частин, а стебла селери на четвертинки.

Нарізати 10 смужок фольги, скачати з них джгутики і покласти на дно форми у вигляді решітки. Розігріти духовку до 190 градусів.

Промариновану качку і начинити апельсинами і селерою. Акуратно її перекласти у форму для запікання і готувати в духовці 2 години.

У перші 40 хвилин приготування духовку відкривати не можна, а потім треба поливати качку рідиною, що утворилася кожні 15 хвилин.

"М'ясо качки жирне. Щоб рівномірно пропеклося, а жир не стікав по руках за столом, проштрикую виделкою шкіру на стегнах, грудці та спині. Печеться качка близько двох годин. Десь на середині цього часу виймаю й поливаю залишками соусу. А за 15 хвилин до готовності викладаю на качку нарізаний кружальцями апельсин. Щоб краще пропеклася й маринад не розбігся по деку, краще покласти її в рукав для запікання. Для золотої скоринки рукав розрізають хвилин за 10 до кінця приготування".

Поки качка готується, готувати глазур. Вичавити сік з 1 апельсина, процідити і вилити в каструлю. Туди ж відправте десертне солодке вино і мед.

Читайте також: Соковиту буженину одночасно печуть в пергаменті та фользі

Проварити суміш на великому вогні до стану сиропу. Покласти запечену птицю на велику тарілку і полити її глазур'ю.

Для гарніру добре підійдуть овочі.

Зараз ви читаєте новину «Хрустку качку з апельсинами запікають у винно-медовому соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути