Рецепт приготування справжнього грузинського лобіо Gazeta.ua розповів Дімітрій Болквадзе, шеф-повар ресторану "Казбек". Він привіз рецепт від своєї матері, яка вирощує у Грузії квасолю та зелень до приправи. Щоб смакувало, додав інгредієнтів за власним смаком, а тепер пригощає жителів Києва.
"Я після приїзду до Києва з Грузії трохи працював у мексиканському ресторані, трохи у грузинському. Випробовував складові, що до чого пасує, та вибрав найкращий варіант. Тепер довгі роки готую страву такою, яка смакує найкраще", - розповідає Дімітрій Болквадзе.
Інгредієнти:
Цибуля - 200 г.
Селера - 150 г.
Часник - 3 зубці
Зелений перець - 1 шт.
Олія - 0,5 склянки
Вода - 1,5 склянки
Кінза - 1 ст.л.
Варена квасоля - 600 г.
Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
Тертий часник - 1 ч.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячу юшку варять на кукурудзі
Приготування:
У перший день зварити квасолю, натерти 5 зубців часнику, помастити олією, залишити на добу в холодильнику.
Наступного дня дрібно нарізати цибулю та селеру. Подрібнити часник та зелений перець. Кинути половину зелені на розпечену сковорідку, де вже є олія. Посмажити 5 хвилин.
Додати варену квасолю, перемішати і потушкувати у тій же сковорідці на малому вогні без кришки.
Додати кінзу, хмелі-сунелі та решту цибулі з селерою. Перемішати. Кинути тертий часник.
Смажити 15 хвилин.
Коментарі