У Греції до свят або приходу гостей подають особливий пиріг "Спанакопіта". Його готують з шпинатом і фетою. Незважаючи на прості інгредієнти, пиріг має насичений смак. Часто подається до Великоднього столу.
Інгредієнти:
- борошно - 200 г
- тепла вода - 125 мл
- соняшникова або оливкова олія - 1 ст. ложка
- яйце - 1 шт.
- шпинат - 100 г
- цибуля - 1 шт.
- сир фета - 100 г
- часник - 2 зубчики
- вершкове масло - 50 г
Приготування:
Просіяне борошно насипати гіркою, зробити поглиблення, додати сіль, влити рослинне масло, вбити яйце, влити воду і замісити тісто.
Змастіть тісто олією, накрийте рушником і відставте на 30 хвилин в теплому місці.
Кухонний рушник присипте борошном по всій поверхні. Викладіть на нього посипане борошном тісто. Розділіть на чотири частини і кожну розкачайте тонким шаром.
Шпинат помістіть в сотейник, додайте пару столових ложок води і протушкуйте хвилин п'ять.
Злийте воду, відіжміть шпинат і дрібно наріжте. Фету розімніть виделкою. Нарізану цибулю обсмажте на сковорідці. Подрібніть часник. Змішайте фету, обсмажену цибулю, шпинат, часник.
Всі чотири тонких шари тіста по черзі викладіть у форму для запікання, при цьому кожен шар рясно змащуйте маслом.
Викладіть на середину тіста начинку, загорніть вільні краї, "вкриваючи" начинку. Зверху змастіть пиріг вершковим маслом.
Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте запікати пиріг на 40 хвилин.
Коментарі