Багато хто любить осінь саме за її вечори з ковдрою, чашкою чаю і звичайно ж теплою свіжою випічкою. Пропонуємо вам приготувати традиційно осінній гарбузовий пиріг.
Інгредієнти:
- 400 р гарбуза
- 1, 5 склянки борошна
- 7 ст.л. вершкового масла
- 1 ч.л. солі
- 1 банка згущеного молока
- 0,5 склянки коричневого цукру
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ч.л. кориці
- 2 ч.л. сухого меленого імбиру
- 2 яйця
- Щіпка мускатного горіху
Приготування:
Очищений гарбуз нарізаємо на шматочки і запікаємо в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин. Перетираємо в блендері.
Борошно, масло і сіль розтираємо в крихту. Додати 70 мл холодної води, вимішуємо. Тісто загорнути у плівку і відправити в холодильник на 1 годину.
Гарбузове пюре збити зі згущеним молоком, крохмалем, корицею, мускатом і яйцями в блендері.
Духовку розігріти до 190 градусів. За допомогою качалки розкотити тісто і викласти у форму, що б краї тіста виступали над самою формою. По краях можна обжати виделкою або пальцями для краси. Всередину викласти суміш гарбуза з згущеним молоком і спеціями і відправити в духовку на 45 хвилин.
Перед подачею пиріг потрібно трохи остудити.
Коментарі