вівторок, 28 жовтня 2014 16:35

Філе скумбрії подають з двома видами пюре
2

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Страву зі скумбрії восени готує шеф-кухар шотландського дому-ресторану "Whisky Corner" Олексій Повторейко.

"Замість пюре з картоплі, яке давно стало звичним для багатьох, пропоную більш оригінальну подачу риби. А саме - з додаванням до крем-картоплі моркви і буряку", - каже кухар.

Інгредієнти:

 - 1 ціла свіжа скумбрія

 - 2 картоплини

 - 0,3 склянки молока

 - 0,5 свіжої морквини

 - 0,5 одного буряка

 - морська сіль і перець за смаком

Приготування:

Філе скумбрії посолити та поперчити, лишити на 15-20 хвилин, аби увібрало аромати і смак солі та спеції.

Духовку розігріти до 175 градусів. Запекти скумбрію, поклавши на змазаний вершковим маслом папір для запікання. В ресторані Олексій готує рибу на натуральній фруктовій тирсі у коптильній духовці протягом 10 хвилин. Для приготування в духовці знадобиться удвічі більше часу.

У підсоленій воді зварити і розім'яти картоплю до стану пюре, заливши молоком. Посолити і перемішати, розділити пюре на дві частини.

Вичавити сік із буряка і моркви. В одній частині пюре розмішати сік моркви, в іншій — сік буряка.

Дістати готову рибу з духовки. Викласти скумбрію на велику тарілку, а поряд по столовій ложці пюре.

Навколо тарілки для декору Олексій викладає бальзамічну ікру і прикрашає страву кучерявою цибулею.

Зараз ви читаєте новину «Філе скумбрії подають з двома видами пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути