Страву зі скумбрії восени готує шеф-кухар шотландського дому-ресторану "Whisky Corner" Олексій Повторейко.
"Замість пюре з картоплі, яке давно стало звичним для багатьох, пропоную більш оригінальну подачу риби. А саме - з додаванням до крем-картоплі моркви і буряку", - каже кухар.
Інгредієнти:
- 1 ціла свіжа скумбрія
- 2 картоплини
- 0,3 склянки молока
- 0,5 свіжої морквини
- 0,5 одного буряка
- морська сіль і перець за смаком
Приготування:
Філе скумбрії посолити та поперчити, лишити на 15-20 хвилин, аби увібрало аромати і смак солі та спеції.
Духовку розігріти до 175 градусів. Запекти скумбрію, поклавши на змазаний вершковим маслом папір для запікання. В ресторані Олексій готує рибу на натуральній фруктовій тирсі у коптильній духовці протягом 10 хвилин. Для приготування в духовці знадобиться удвічі більше часу.
У підсоленій воді зварити і розім'яти картоплю до стану пюре, заливши молоком. Посолити і перемішати, розділити пюре на дві частини.
Вичавити сік із буряка і моркви. В одній частині пюре розмішати сік моркви, в іншій — сік буряка.
Дістати готову рибу з духовки. Викласти скумбрію на велику тарілку, а поряд по столовій ложці пюре.
Навколо тарілки для декору Олексій викладає бальзамічну ікру і прикрашає страву кучерявою цибулею.
Коментарі