вівторок, 30 червня 2015 12:05

Домашню "Нутеллу" варять 20 хвилин

Одним з давно улюблених десертів українців по праву вважається "Нутелла". Її використовують як начинку для бутербродів, млинців, мафінів, вафель, тостів або круасанів. А у змішаному вигляді зі збитими вершками додають в торти і тістечка. Як приготувати вдома цю смачну пасту, читайте нижче.

 

Інгредієнти:

- молоко – 4 склянки

- фундук – 3-4 ст. л.

- цукор-пісок – 4 склянки

- борошно пшеничне – 4 ст. л.

- какао-порошок – 6 ст. л.

- масло вершкове – 200 г

- сіль – 1/2 ч. л.

Приготування:

Змішуємо в мисці цукровий пісок, какао і борошно.

Поступово невеликими порціями наливаємо молоко і відразу розмішуємо, щоб не було грудочок.

Після того як все молоко буде вилито, переливаємо вміст в каструлю і ставимо на вогонь.

Доводимо суміш до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб не підгоріла і не пристала до дна каструлі.

Горішки обсмажуємо, подрібнюємо в блендері і додаємо в суміш. Туди ж відправляємо масло, солимо і перемішуємо.

Варимо "Нутеллу" на повільному вогні, не забуваючи помішувати, до загустіння. Приблизно 15-20 хвилин.

Готову пасту остуджуємо, перекладаємо в баночку з кришкою і зберігати в холодильнику. Зварена таким способом в домашніх умовах паста виходить однорідною, еластичною і добре намащується на бутерброди і печиво.

Зараз ви читаєте новину «Домашню "Нутеллу" варять 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути