Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2014 13:43

Домашній лаваш підсмажують без олії
10

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Хуссам Аль Ямані, шеф-кухар ліванського ресторану "In Mood", що в Києві на Подолі, до східних страв подає гостям свіжий лаваш за власним домашнім рецептом.

"Не кладу в лаваш ні дріжджів, ні навіть яєць. Тісто прісне, тому підійде до будь-яких продуктів. В ньому всього три складники: борошно, вода і сіль. У нас є спеціальні форми, в яких лаваш смажиться. Але практично такий самий можна без зусиль приготувати вдома. До всіх ліванських страв подаємо лаваш теплим", - розповідає кухар. Охоче ділиться рецептом домашнього лавашу з кореспондентом Gazeta.ua.

8 порцій домашнього лавашу від шеф-кухаря ресторану "In Mood"
Інгредієнти:
350-400 г. борошна
повна склянка гарячої води
0,5 ч. ложки солі

Спосіб приготування:
Насипати в глибоку миску борошна, зробити в ньому заглиблення. В тільки но закипілій воді розчинити сіль. Перемішати до однорідності. Поступово влити солену воду в борошно посередині й почати збивати міксером. "Спершу тісто буде густе, але води доки не додавайте. Важливо добре вимішати масу", - пояснює кухар. Тісто викласти на стіл, посипаний борошном, і вимішувати тепер вже руками не менше п'яти хвилин. Після цього тісто скатати в кулю і прибрати під плівку або накрити рушником. Лишити на півгодини, аби достигло. За цей час має стати м'якшим. Поділити тісто на вісім рівних частин. Кожну тонко розкатати у напівпрозорий корж, який має бути товщиною 1-2 міліметри. На невеликому вогні розігріти велику сковорідку без додавання олії і вершкового масла. Підсмажуємо кожен корж. "Вогонь регулюйте так, аби лаваш не сильно підгорів. Через півхвилини, як покладете корж на сковорідку, на ньому почнуть утворюватись бульбашки і коричневі плями. Смажимо ще з хвилину і складаємо коржі гіркою на ледь вологий рушник", - додає Хуссам.

У своєму закладі кухар подає такий лаваш до хумусу, ліванської долми і салатів. Проте якщо в лаваш загорнути подрібнені огірки, козиний сир і шматочки підсмаженої шинки, він цілком може служити самостійною стравою, яка прекрасно підійде для швидкого і корисного перекусу.

Зараз ви читаєте новину «Домашній лаваш підсмажують без олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути