Вечори вже стали не такими спекотними і прохолодний мохіто змінює чай зі смаколікамі. Тістечка із заварним кремом і родзинками – це чудовий десерт до чаю. І готуються вони досить просто.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 200 г
- вершкове масло 100 г
- сіль щіпка
- крижана вода 3-5 ст. л.
Для крему:
- яєчні жовтки 2 шт.
- цукрова пудра-25 г
- борошно 20 г
- ванільний цукор 30 г
- 175 мл вершки
- вимочений в ромі родзинки 100 г
Приготування:
Борошно посолити, додати нарізане кубиками масло, порубати в крихту, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 15 хвилин.
Змішати яєчні жовтки з цукровою пудрою і борошном. У сотейнику змішати вершки з ванільним цукром і довести суміш до кипіння, тонкою цівкою влити в жовтки, енергійно перемішуючи.
Заварену масу перелити назад в каструлю і варити на слабкому вогні до загусання (приблизно 7 хвилин), відставити крем в бік.
Дістати масляну крихту з холодильника, зробити лунку, налити в середину крижану воду і замісити тісто.
Розкачати тісто в прямокутник, змастити його кремом і посипати родзинками. Згорнути рулет і покласти в морозильну камеру на 20-30 хвилин.
Дістати рулет з морозильника, нарізати його скибочками шириною 1 см, викласти на деко, вистелене папером для випічки.
Випікати в попередньо розігрітій до 200 С духовці 25 хвилин.
Коментарі