Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2013 16:14

Для торту "Зимова вишня" ягоди вимочують у вині
11

Фото: Фото: Ольга Борисюк

51-річна Галина Зубенко з Вінниці взимку часто готує торт "Зимова вишня". На нього не потрібно яєць, які взимку дорожчають. Купує літр свіжої домашньої сметани.

"Вистачає на все: і на коржі, і на крем. До однієї пачки маргарину додаю три стакани муки. Маргарин ріжу маленькими шматочками. Висипаю до нього гіркою муку і перетираю руками, щоб аж трохи злипалося. Весь маргарин має всмоктатися. Можна і масло, але так економніше. Тісто все одно пісочне."

Чайну ложку соди без верху змішує зі склянкою сметани. Над нею мають піднятися шапкою бульбашки.

"Сода йде як розпушувач. Вливаю сметану у муку з маргарином і ділю на 15 однакових кульок. Ставлю їх у холодильник, а якщо взимку - то на балкон на дві години. Потім розкачую кожну кульку  за розміром торта. Роблю не круглі, а довгасті прямокутні листки тіста. Їх потім легко закатувати."

Для начинки консервовані вишні проціджує від соку у друшляку хвилин 40. Свіжі дрилює і також відціджує від зайвого соку.

Кума годину вимочує вишні в вині, але я так не роблю. Це на любителя.  Викладаю вишні близько до краю коржа в ряд по одній. Тісто згортаю у трубочки і печу в духовці до готовності. Розкладаю їх на два дека. Треба дуже акуратно брати і не тримати в руках, бо сильно кришаться і можуть зламатися.

Готовим трубочкам дає остигнути годину. Тим часом робить крем. 650 грамів сметани збиває зі стаканом цукру. Додає для запаху двограмовий пакетик ванілі і пів чайної ложки лимонного соку.

"Складаю трубочки гіркою, ніби дах будинку. Перемащую кожен шар кремом товстим шаром, щоб повністю покрило. В основі п'ять трубочок, далі йде чотири, потім три, дві і одна. Зверху посипаю тертими горіхами і тертим шоколадом. Іде маленька 50-грамова шоколадка "Оленка". Має бути лише чорний.

Сметану відціджую від води у марлі. Підвішую над каструлею. Цідиться три години. Роблю це зарання. Тоді торт готується години півтори, максимум дві. Щоб просочився кремом, потрібно хоча б чотири години, а краще ніч.

Виходить смачний і натуральний. Раз їздила до мами в село, пекла його для гостей. А в неї дуже шкодний кіт Рижик. Сильно розбалувала. Вкрав зі столу три шматки і з'їв і нічого йому не було. Дуже любить сметану.

Торт найкраще подавати з чорним чаєм з лимоном.

 

Зараз ви читаєте новину «Для торту "Зимова вишня" ягоди вимочують у вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути