Цвітна капуста є сезонною стравою. Якби її не старалися зберегти подовше, у замороженої вже смак не той. З цвітної капусти виходить дуже смачна запіканка. Текстура її хрустка, а смак вершковий. Вони однаково смачна як в холодному вигляді, так і в гарячому. Тому приготувати її можна прозапас.
Інгредієнти:
Суцвіття цвітної капусти - 700 г
Борошно з гіркою - 1 ст. л.
Вершки - 220 мл
Відвар від капусти - 220-250 мл
Яйця - 2 шт.
Сир - 80 г
Сіль / перець / паприка / мускатний горіх - за смаком
Вершкове масло для змащування форми
Петрушка
Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття. І відварити в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. Кришкою не накривати.
Дістати капусту шумівкою. Воду, в якій капуста варилася, не виливати.
На сухій сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору.
Зняти сковороду з вогню. Вершки змішати з капустяним відваром і тонкою цівкою налити в борошно, постійно помішуючи. Якщо соус не загусне, можна на маленькому вогні, постійно помішуючи, довести до загустіння.
Додати паприку, сіль і перець. Перемішати і перекласти соус з гарячою сковороди в миску.
Помастити форму вершковим маслом і присипати сухарями.
Читайте також: Яскраві міні-піци запікають з куркою та соковитими овочами
Яйця трохи збити і налити в холодний соус.
Викласти половину капусти і полити половиною соусу. Присипати сухарями і половиною сиру. Так само викласти решту складових.
Запікати 20 хвилин при 180 ° C. Потім ще 5 хвилин 5 під грилем при 200 ° C.
Коментарі