З цвітної капусти роблять супи, смажать її в клярі і додають у салати. Але також її можна готувати і з фруктами. Пропонуємо вам рецепт приготування пікантної тушкованої цвітної капусти в апельсиновому соку і вини. Смак виходить приємний і ніжний.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста 1 качан (близько 1 кг)
- Апельсин - 2 шт
- Лимон - 1 шт
- Цибуля - 3-4 маленьких цибулини
- Морква - 1 шт (велика)
- Біле сухе вино - 300 мл
- Шафран - 1/2 ч. ложки
- Коріандр (насіння) - щіпка
- Зелень для прикраси;
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
Знадобиться цедра одного апельсина. Попередньо потрібно обшпарити апельсин окропом, щоб змити все те, чим його обробляли.
Якомога тонкішим шаром зрізати цедру ножем, намагаючись не захоплювати білу м'якоть і нарізати тонкими смужками.
Головку капусти розібрати на суцвіття і промити під струменем води.
Цибулю і моркву нарізати тонкими півкільцями.
З апельсинів і лимона вичавити сік і процідити через ситечко.
У сік додати вино і шафран – він додасть аромату і пофарбує капусту в красивий золотистий колір. Додати насіння коріандру.
Далі скласти капусту, моркву, цибулю і цедру в посуд з товстими стінками (сотейник, казан).
Соус довести до кипіння і половиною його залити овочі в казані.
Ставимо капусту на вогонь і тушкуємо до готовності, поки всі овочі не стануть м'якими. Солимо і перчимо за смаком.
Другу половину соусу уварюють на малому вогні, без кришки, до половини обсягу.
Коли тушкована кольорова капуста готова, викладаємо її на таріль і поливаємо соусом, що залишився. Прикрашаємо листочками петрушки.
Коментарі