Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2014 13:38

Буряки начиняють морквою та коренем петрушки
3

Фото: Олександр Гандзій

Столовий буряк може бути повноцінною окремою стравою якщо його начинити. Для цього використовують різні комбінації овочів, круп та м'яса. Своїм рецептом начиненого буряка із кореспондентом Gazeta.ua поділилась вінничанка Ольга Мельник.

 

Інгредієнти:

- буряк — 4 шт.

- масло верщкове — 2 ст. ложки

- сир твердий тертий — 2/3 склянки

Для начинки:

- морква — 3 шт.

- корінь петрушки — 2 шт.

- цибуля — 2 шт.

- масло вершкове — 2 ст. ложки

- яйця варені — 2 шт.

- сметана — 2 ст. ложки

- сіль

Приготування:

Середнього розміру буряки треба почистити і ложкою вишкрябати серцевину. Виходять такі маленькі округлі мисочки. Для стійкості низ можна трішки підрізати.

Моркву, корінь петрушки і цибулю нашаткувати і обсмажити на маслі. Яйця почистити, нарізати кубиками і висипати до решти начинки. Додати сметану, посолити на свій смак і перемішати.

Начинкою наповнити буряк і посипати тертим сиром. Викласти буряки на деко і перед закладанням у духовку побризкати розтопленим маслом.

Запікати 20-25 хвилин при температурі 200 °С.

Зараз ви читаєте новину «Буряки начиняють морквою та коренем петрушки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути