Чізкейк вважається заокеанським десертом, хоча зявився він у Європі. Американські кулінари зробили його досконалішим. Він не тільки ніжний, красивий та надзвичайно смачний. За зовнішним виглядом такий домашній чізкейк важко відрізнити від магазинного.
Інгредієнти:
борошно - 180 г
вершкове масло - 100 г
цукрова пудра - 70 г
жовтки - 2 шт
мигдальне борошно - 20 г
какао - 15 г
розпушувач - 3 г
сіль, ваніль за смаком
начинка:
сирний вершковий сир - 320 г
цукор - 90 г
яйця - 2 шт
жовтки - 1 шт
борошно - 15 г
ваніль за смаком
желе:
ожина (можна заморожені ягоди) - 135 г
цукор - 70 г
желатин - 7 г
декор:
білий шоколад - 70 г
полуниця за смаком
Приготування:
Змішати сухі інгредієнти. Додати до них вершкове масло розм'якшене і розтерти масу в крихту.
Потім додати жовтки і зробити тісто. Розподілити його по формі, засипати зверху будь-якою крупою (квасоля, рис, горох) і поставити в духовку при 175 градусах на 10 хвилин. Дістати форму, забрати крупи, проколоти дно виделкою і знову поставити в духовку на 10 хвилин.
Поки випікається пісочна основа, можна підготувати начинку. Для неї збити вершковий сир з цукром і борошном, потім додати яйця і жовтки, ваніль і збивати до однорідного стану.
Наповнити сирним кремом пісочну основу і відправити в духовку на 1 годину при 100 градусах.
Для желе необхідно висипати ягоди і засипати їх цукром. Поставити на слабкий вогонь, накривши кришкою. У 15 мл. холодної води розчинити желатин і залишити набухати.
Як тільки ягоди пропарити і стануть м'якими, слід їх зняти з вогню і пробити масу блендером. Масу з желатином нагріти до 60 градусів, налити до ягідної маси і перемішати до однорідного стану.
Читайте також: Десерт "Амур-Тужур" має незвичайну форму та смак
Залити готовий чізкейк теплим ожинним желе і поставити в холодильник на 2 години.
Для декору слід розтопити білий шоколад і залити ним чізкейк, який треба вийняти з форми. Прикрасити ягодами, шоколадними крихтами та присипати пудрою.
Коментарі