вівторок, 21 жовтня 2014 17:50

Ароматний грибний крем-суп з беконом збагачує енергією в осінні дні

Ароматний грибний крем-суп з беконом збагачує енергією в осінні дні
фото: vkusnoe.info

Осінь — саме той час, коли поживну й зігрівальну їжу замовляють в ресторанах і готують вдома все частіше. При згадці страв, які врятують від холоду, дадуть організму корисних речовин, більшості на думку спадають саме крем-супи. Їх добре вміє готувати Олексій Повторейко, шеф-кухар шотландського дому-ресторану "Whisky Corner", що в центрі столиці.

"Мені подобається придумувати щоразу щось нове, беручи за основу старі рецепти давно відомих страв. Один із таких нових поглядів на відомі способи приготування — мій авторський крем-суп з білими грибами і беконом. До холодної осінньої погоди теплий суп підходить ідеально. Страву я вирішив включити в оновлене сезонне меню закладу", - розповідає Олексій, ділячись рецептом супу з кореспондентом Gazeta.ua.

 

Інгредієнти:

- 50 г. картоплі

- 30 г. ріпчастої цибулі

- 20 г. кореню селери

- 20 г. моркви

- 50 г. бекону

- 50 г. вершків

- 120 г. відвару з білих сухих грибів

- 20 г. білих грибів

Спосіб приготування:

Приготувати грибний відвар. 200 грамів свіжих грибів проварити на слабкому вогні близько 20-30 хвилин. Якщо берете гриби сухі, то їх знадобиться близько 40 грамів. Перед приготуванням їх кладуть у холодну воду на 1-2 години. Коли бульйон звариться, процідити його й посолити за смаком. Якщо в процесі варіння додати в такий відвар ложечку борошна, вершкового масла й різноманітних приправ, то його можна відразу подавати до стола разом з м'ясними й цибулевими пиріжками як окрему страву. Проте відвар з самих лише грибів він знадобиться в приготуванні супу далі.

Картоплю промити, нарізати кубиками. Трохи меншими кубиками нарізати ріпчасту цибулю, корінь селери, моркву та бекон. У глибокій посудині довести всі інгредієнти до готовності. Залити масу заздалегідь приготованим грибним бульйоном. Посолити і поперчити. За бажанням — додати й інших спецій на власний смак. Подрібнити масу блендером до однорідності. "Така порція з 300 грамів супу добре втамує голод. Завдяки бекону суп набуде пікантного смаку, а грибний бульйон зробить його м'якості та вишуканості", - стверджує шеф-кухар.

Зараз ви читаєте новину «Ароматний грибний крем-суп з беконом збагачує енергією в осінні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути