Простий в приготуванні й надзвичайно смачний цибулевий суп любить подавати гостям киянка Валентина Реброва. За словами жінки, це один з кращих рецептів супу з цибулі, який із задоволенням їдять навіть справжні гурмани. Киянка дещо змінила рецептуру класичного французького супу, а також придумала оригінальну його подачу — у спеціальних скляних банках. Грінку з сиром до цього супу Валентина подає у склянці або в банці, меншій за розміром. Така незвична подача точно здивує гостей, які звикли їсти суп зі звичайних тарілок.
Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста — 4 голівки
- масло вершкове — 2 ст.ложки
- курячий бульйон — 1 літр
- борошно пшеничне — 2-3 ст. ложки
- цукор, сіль та чорний мелений перець — за смаком
- твердий сир — 50 грамів
- пучок петрушки або кропу
Приготування:
Цибулю почистити і дрібно порізати. У глибокій каструлі підігріти вершкове масло. Підсмажити у ньому цибулю під кришкою протягом 3-4 хвилин.
Зменшити вогонь і додати цукру, перемішавши дерев'яною лопаткою. Це злегка карамелізує цибулю, надасть їй золотавого кольору. Цибуля має вийти не пересмаженою, а м'якою і насиченою.
Всипати до цибулі борошно і готувати суміш ще 1-2 хвилини. В разі необхідності додати ще вершкового масла. Натерти на крупній терці сир. Засипати його до цибулі і борошна. Перемішати.
Влити до суміші курячий бульйон. Додати приправ і довести до кипіння. Далі варити на найменшому вогні ще 20 хвилин.
Вимкнути вогонь і дати супу настоятися. Тим часом розкласти на деко шматки багету і посипати їх тертим твердим сиром. Поставити в розігріту духовку на 3-4 хвилини. Виймати відразу, як сир почне плавитись.
Подавати суп у прозорих банках з кришкою, поставивши багет поряд у склянці або в банці меншого розміру. При більш звичній подачі грінки кладуть в сам суп, де ті поступово набухають і стають м'якшими.
Коментарі