Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 16:34

Ароматний цибулевий суп в банці здивує гостей

Простий в приготуванні й надзвичайно смачний цибулевий суп любить подавати гостям киянка Валентина Реброва. За словами жінки, це один з кращих рецептів супу з цибулі, який із задоволенням їдять навіть справжні гурмани. Киянка дещо змінила рецептуру класичного французького супу, а також придумала оригінальну його подачу — у спеціальних скляних банках. Грінку з сиром до цього супу Валентина подає у склянці або в банці, меншій за розміром. Така незвична подача точно здивує гостей, які звикли їсти суп зі звичайних тарілок.

 

Інгредієнти:

 - цибуля ріпчаста — 4 голівки

 - масло вершкове — 2 ст.ложки

 - курячий бульйон — 1 літр

 - борошно пшеничне — 2-3 ст. ложки

 - цукор, сіль та чорний мелений перець — за смаком

 - твердий сир — 50 грамів

 - пучок петрушки або кропу

Приготування:

Цибулю почистити і дрібно порізати. У глибокій каструлі підігріти вершкове масло. Підсмажити у ньому цибулю під кришкою протягом 3-4 хвилин.

Зменшити вогонь і додати цукру, перемішавши дерев'яною лопаткою. Це злегка карамелізує цибулю, надасть їй золотавого кольору. Цибуля має вийти не пересмаженою, а м'якою і насиченою.

Всипати до цибулі борошно і готувати суміш ще 1-2 хвилини. В разі необхідності додати ще вершкового масла. Натерти на крупній терці сир. Засипати його до цибулі і борошна. Перемішати.

Влити до суміші курячий бульйон. Додати приправ і довести до кипіння. Далі варити на найменшому вогні ще 20 хвилин.

Вимкнути вогонь і дати супу настоятися. Тим часом розкласти на деко шматки багету і посипати їх тертим твердим сиром. Поставити в розігріту духовку на 3-4 хвилини. Виймати відразу, як сир почне плавитись.

Подавати суп у прозорих банках з кришкою, поставивши багет поряд у склянці або в банці меншого розміру. При більш звичній подачі грінки кладуть в сам суп, де ті поступово набухають і стають м'якшими.

Зараз ви читаєте новину «Ароматний цибулевий суп в банці здивує гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути