понеділок, 13 лютого 2017 16:57

5 цікавих фактів про макарони

5 цікавих фактів про макарони
Фото: cikavosti.com

Макарони можна знайти у традиційній кухні у різник куточках землі. Проте передовсім, їх вважають своїми у Італії. Найцікавіше про страву розповідає kuchniaplus.pl.

Макарони - один з найстарших продуктів. Його знаходять у селах у часи неоліту над берегами Жовтої ріки у Китаї. Кажуть, що там він був ще 4 тисячі років тому. За легендою, до Європи його привіз Марко Поло. Існують також свідчення, що макарони були відомі стародавнім римлянам. Також страву з води та борошна застосовували араби. Інша теорія стверджує, що саме завдяки арабам макарони потрапили до Європи.

Італійська кухня має близько 100 видів макаронів. Італійські макарони виготовляють з твердих сортів пшениці або манної крупи. Таке борошно грубше за звичне пшеничне борошно. Воно цінне своїми якостями та добрим смаком, кольором і здатністю додавати людині сил.

Для кольору в макарони додають натуральні барвники. Макарони прикрашають додатки з буряка, помідорів, шпинату, чорні фарбники з кальмарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні рецепти вареників

Макарони є доброю складовою дієти. У них містяться білки та вуглеводи. Це робить макарони цінним джерелом енергії. Виготовлені з цільного зерна, мають багато клітковини. Низький глікемічний індекс забезпечує повільне підвищення рівня цукру у крові, що захищає від ожиріння. Макарони з цільнозернової пшениці, приготовлені з пісним м'ясом та овочами, навпаки допомагають скинути зайву вагу.

Секрет доброго макарону - якісний соус. Італійці застосовують густі сметанкові соуси до макаронів таглателе, до макаронів виду пенне пасують солодші і рідкіші соуси. Проте найчастіше в італійській кухні макарони комбінують для випікання запіканок, виготовлення салатів та для супу.

Зараз ви читаєте новину «5 цікавих фактів про макарони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути