Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2015 11:05

4 найсмачніших рецепти кукурудзи на грилі

Кукурудзу вже можна знайти на ринку і на прилавках в магазині. Вона є, мабуть, таким же очікуваним літнім смаколиком, як кавун. Як виявилося, кукурудзу можна не тільки варити, але і готувати в духовці або на мангалі. Пропонуємо вам 4 рецепти кукурудзи на грилі, після яких ви більше не захочете її варити.

 

Гостра кукурудза на грилі

Інгредієнти:

- 6 качанів кукурудзи

- вершкове масло

- пучок свіжої кінзи

- 2 ч. ложки солі

- 2 ст. ложки порошку чилі

- 2 ч. ложки кмину

- 2 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:

Змішати масло, кмин, перець, чилі кінзу і сіль до однорідної маси. Вилити половину суміші і змастити нею кукурудзу з усіх боків. Покласти кукурудзу (очищену від лушпиння і волокон) в розігрітий гриль до середньої температури (або духовку) на 20-30 хвилин. Час від часу перевертати качани, щоб кукурудза рівномірно присмажилася. Після того, як ви подасте кукурудзу на стіл, потрібно полити її залишком спецій.

Кукурудза на грилі з фетою

Інгредієнти:

- 8 качанів кукурудзи

- 60 г вершкового масла

- 200 г фети

- ½ Ч. ложки солі

- пучок свіжої м'яти

Приготування:

Розм'якшити масло і змішати його з фетою і дрібно нарубаною м'ятою. Додати сіль. Покласти кукурудзу в розігрітий гриль до середньої температури (або духовку) на 20-30 хвилин. Потім перекладіть в миску з приготованою сумішшю і добре перемішайте.

Кукурудза на грилі з лаймовим маслом

Інгредієнти:

- 4-6 качанів кукурудзи

- 2 ст. ложки вершкового масла

- ¼ Чайної ложки тертої цедри лайма

- 1 ч. ложка соку лайма

- ½ Ч. ложки солі

- ¼ Ч. ложки гострого перцю

Приготування:

Розігріти гриль або духовку. Загорніть кожен качан у фольгу і викладіть на решітку. Смажити їх потрібно 10-15 хвилин, перевертаючи. Потім перекладіть на тарілку, поки готуєте масло. У невеликій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло, цедру лайма, сік лайма, перець і сіль. Акуратно розгорніть фольгу і відразу подавайте з маслом.

Медова кукурудза на грилі

Інгредієнти:

- -8 качанів кукурудзи

- 8 ст. ложок вершкового масла

- ½ Ч. ложки солі

- 2 ст. ложки меду

- 2 ст. ложки оливкової олії

- свіжа петрушка

Приготування:

У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сіль і мед, поки розігрівається гриль. Злегка змастіть кожен качан оливковою олією. Викладіть їх на гриль і, часто перевертаючи, обсмажте так протягом 15-20 хвилин. Коли кукурудза буде готова, змастіть кожен качан медової сумішшю, викладіть на таріль і посипте зеленню. При бажанні, можна подавати з додатковою порцією вершкового масла.

Зараз ви читаєте новину «4 найсмачніших рецепти кукурудзи на грилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути