четвер, 30 липня 2015 12:47

23 поради від шеф-кухарів, які зроблять прості страви шедевром

У кожного шеф-кухаря і просто у тих, хто любить копирсатися на кухні, є свої маленькі секрети.Завдяки їм навіть найпростіші страви здаються шедевром.

Пропонуємо вам 23 хитрих прийомчики, якими користуються знавці кулінарного мистецтва.

 

1. Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним, при варінні додайте трохи оцту.

2. Щоб надати пікантну часникову нотку усій страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір.

3. Новий смак маринаду для м'яса дасть темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво можна додавати також в тушковані овочі, у тому числі воно додасть особливий смак та запах вареній картоплі.

4. Печінку потрібно солити тільки в кінці, інакше вона стане жорсткою.

5. Щоб верх пирога не пригорів, прикрийте його змоченим папером.

6. Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести до кипіння бульйон буде більш прозорим.

7. Щоб акуратно нарізати круто зварене яйце, змочіть лезо ножа холодною водою: жовток не буде кришитися.

8. При варінні квасоля не потемніє, якщо варити її не закриваючи каструлю кришкою.

9. Фарш буде ароматнішим і смачнішим, якщо додати в нього частину сирої цибулі, частину підсмаженої цибулі і дрібно натертої сирої картоплі.

10. Використовуйте лимонний сік в стравах, щоб частково замінити сіль. Це корисно для регулювання тиску. У підсумку ви не пересолите страву, а цитрусовий присмаку надасть їй вишуканий аромат.

11. Баклажан не буде гірчити, якщо перед приготуванням ви наріжете його на шматочки, посолете і дасте трохи пустити сік. Після цього промийте баклажани в холодній воді.

12. Мигдаль легко очиститься від шкірки, якщо спочатку ви кинете його в окроп на 5 хвилин, а потім занурите в холодну воду.

13. Сметана набагато краще зіб'ється в крем, якщо додати в неї трохи яєчного білка.

14. Якщо додати у мелену каву дрібку солі, то напій буде у багато разів смачніший!

15. Щоб м'ясо, запечене в духовці, набуло рум'яної скоринки, змастіть його зверху гранатовим соком і медом, розведеним сухим вином, коньяком або водою.

16. Якщо ви занадто довго варили м'ясо, наріжте його тонкими скибочками, викладіть на тарілку, посипте цибулею та помідорами і додайте трохи рослинної олії, лимонного соку і оцту. Незабаром м'ясо знову стане соковитим.

17. Замість панірувальних сухарів використовуйте мелені горіхи.

18. Тільки-но приготоване м'ясо не поспішайте відразу подавати на стіл. Нехай воно трохи охолоне і розкриє свій смак.

19. Вінегрет буде смачніший, якщо ви додасте в нього столову ложку молока і чайну ложку цукру.

20. Яблука в шарлотці не опустяться на дно форми, якщо обваляти їх перед приготуванням в борошні.

21. Перед тим як зняти суп з вогню, додайте в нього трохи свіжого соку капусти, моркви або помідорів. Це посилить смак і збагатить вашу страву вітамінами.

22. Ваніль — чудова спеція для додання пікантної нотки овочевим салатам.

23. Є багато способів врятувати пересолений суп. Зокрема, можна занурити в нього марлю з невеликою кількістю крупи і проварити: каша вбере в себе надлишок солі.

Зараз ви читаєте новину «23 поради від шеф-кухарів, які зроблять прості страви шедевром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути