пʼятниця, 09 грудня 2016 00:40

"Збираються вкрасти півтора мільярда доларів Януковича"

— Ми повідомляємо про підготовку злочину. Збираються вкрасти 1,5 мільярда доларів Януковича та його "братви". Гроші повинні були повернути громадянам України. Власники офшорних компаній, які мають права на ці кошти, провели переговори для продажу своїх активів за "відкати" 80 відсотків високим посадовим особам, — говорить керівник фракції "Народного фронту" 40-річний Максим БУРБАК у пар­ламенті 5 грудня.

"Народний фронт" звертається до Національного антикорупційного бюро: "НАБУ має зупинити підготовку злочину. Виявити й назвати прізвища тих, хто сьогодні за хабарі від імені влади веде переговори про те, щоб ці гроші повернулися Януковичу".

На засіданні 6 грудня Верховна Рада знову не ухвалила законопроект №5147 щодо спецконфіскації коштів режиму Януковича, який має віддати до бюджету України близько 40 млрд грн. "Народний фронт" пропонує 50% від заарештованих грошей і цінних паперів спрямувати на національну безпеку й оборону. Решту — на соціальну допомогу для 9 млн громадян. Комітет із правової політики та правосуддя розглянув законопроект і рекомендував проголосувати за нього ще 3 листопада.

Його ухвалення вкрай необхідне для формування доходної частини державного бюджету, каже нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський, 38 років:

— Бюджет 2017-го побудований на підставі певних законів. Зокрема, закону про спецконфіскацію. Якщо його не прий­муть, буде "дірка" в бюджеті.

Зараз ви читаєте новину «"Збираються вкрасти півтора мільярда доларів Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути