Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 06:25

У президента нема політичної волі

 

— У нас на високі державні посади тягнуть не лише дітей, а цілі клани. І так буде, поки до влади не прийдуть зовсім інші люди, — говорить політолог 51-річний Андрій Золотарьов.

Сина голови Служби безпеки України Василя Грицака — Олега — призначили керівником відділу прокуратури Київської області. На сайті Gаzeta.ua запитали читачів: "Чому у владу йдуть родинами?" Опитування тривало з 1 по 7 грудня. Взяли участь 1435 осіб. Більшість вважає, що родиною у владі можна швидше збагатитися.

— Грицак вихований у Радянському Союзі. Там було гасло: все найкраще — дітям. Своїм дітям, — продовжує Золотарьов. — Останнім часом нашу країну часто порівнюють із Ізраїлем. Але там людина, яка не пройшла військову строкову службу в бойових частинах, не може працювати на державних посадах. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху з братом служили в силах спеціального призначення. Син прем'єра теж служив. А в нас — навпаки. Неможливо уявити когось із дітей можновладців на блокпосту за кількасот метрів від сепаратистів.

Порошенко протягнув сина до Верховної Ради, як і Янукович. Те ж роблять люди з його оточення: а чому нам не можна?

Однак українці протестують не проти корупції і кумівства у владі, а проти своєї неучасті в цих процесах. Критикують до того часу, поки не отримають високу посаду. Потім чинять так само, як попередники.

Покласти цьому край здатен президент. Але в нього нема політичної волі. Це по-перше. А по-друге, він робить те саме.

Зараз ви читаєте новину «У президента нема політичної волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути