пʼятниця, 13 січня 2017 07:45

"У мене немає жодних справ із Росією"

Автор: REUTERS
  Дональд Трамп провів першу прес-конференцію з часу обрання президентом Сполучених Штатів Америки. Спілкувався з журналістами майже годину. Пішов із зали, коли пролунало запитання, чи контактував він або хтось із його штабу з Росією під час передвиборчої кампанії
Дональд Трамп провів першу прес-конференцію з часу обрання президентом Сполучених Штатів Америки. Спілкувався з журналістами майже годину. Пішов із зали, коли пролунало запитання, чи контактував він або хтось із його штабу з Росією під час передвиборчої кампанії

— У мене немає жодних справ із Росією. Я не брав кредитів, не маю ділових зв'язків із Москвою, — каже 70-річний Дональд ТРАМП 11 січня під час першої великої прес-конференції після обрання на посаду президента Сполучених Штатів Америки. Так відповів на запитання про наявність компромату на нього у Кремля.

Дональд Трамп обійме посаду 20 січня. Розвідка США представила 5 і 6 січня йому та нинішньому главі держави Бараку Обамі звіт про російське втручання в торішні вибори. У документі є дві сторінки з інформацією, що росіяни мають компромат на Трампа. Про це повідомило американське видання "Сі-Ен-Ен".

— Цей витік інформації — справжній сором і брехня. Цього не повинно було статися. Це зробили опоненти, хворі люди. Вони підклали це лайно, — говорить Трамп.

На запитання журналіста: "Чи вірите ви, що за хакерськими атаками стоїть Росія? Що б ви сказали Володимиру Путіну у зв'язку з цим?" — новообраний президент відповів:

— Йому не слід було цього робити. І не потрібно вчиняти так у майбутньому. Росія більше поважатиме нашу країну, коли я керуватиму нею.

Про Україну на прес-конференції не говорили. Проте про неї нагадали кандидатові на посаду державного секретаря Рексу Тіллерсону, 64 роки. В комітеті із закордонних справ Сенату того ж дня він відповідав на запитання парламентарів.

— Важливо всіляко допомагати українцям захищатися від агресії. Сподіваюся, на Донбасі дотримуватимуть режим припинення вогню. Якщо ж ні, нам важливо підтримати їхню здатність оборонятися, — відповідає Тіллерсон на запитання про надання Україні летальної зброї.

— Зараз Росія — це загроза. Вона вторгалася в Україну, анексувала Крим. Вона підтримує сирійські сили, які порушують закони війни, — додає Тіллерсон. — Москва має усвідомлювати, ми будемо дотримуватися своїх зобов'язань перед союзниками. Росія повинна нести відповідальність за свої дії.

Рекс Тіллерсон є колишнім главою нафтової корпорації "Екссон Мобіл". Він виступав проти антиросійських санкцій США. 2012 року Кремль нагородив його орденом.

— Тіллерсон заявив, якщо вони були б при владі, коли Росія анексувала Крим, то реакція США була б рішучіша. Це приємно чути. Хоча він не повідомив, що планує робити зараз, — говорить колишній посол США в Україні 64-річний Джон Гербст. — Проте враження таке, що їхня політика щодо Росії буде тверда.

Зараз ви читаєте новину «"У мене немає жодних справ із Росією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути