Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2016 07:00

США не підуть на поступки щодо України

— Президент Путін і я віримо, що США та Росія, незважаючи на величезну різницю позицій щодо Сирії й України, мають потенціал до співпраці у багатьох сферах, — каже держсекретар Сполучених Штатів Америки 72-річний Джон Керрі під час візиту до Росії 14 липня.

У Москві він зустрівся з президентом Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Говорили 3 год. Керрі закликав реалізовувати Мінські домовленості.

— Є всі можливості для врегулювання конфлікту на Донбасі, — сказав він.

Також запропонував створити спільний інформаційний центр для обміну даними розвідки й координації авіаударів по ісламських терористах у Сирії.

— Cитуація навколо Сирії складається вдало для Росії, — каже експерт Інституту близькосхідних досліджень Володимир Данилов, 46 років. — Втрутившись у громадянську війну там, Путін сподівався довести Заходу — без нього не обійтися в боротьбі з ісламським тероризмом. Намагається подолати зневагу, з якою до нього ставляться світові лідери через війну на Донбасі. Тепер Вашингтон змушений пропонувати Росії співпрацю.

Однак в обмін на допомогу в Сирії він не запропонує Кремлю якихось поступок щодо України. Для США, на відміну від Європи, безумовний захист України — принципове питання.

Зараз ви читаєте новину «США не підуть на поступки щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути