Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2016 00:35

Слідчі нічого не знайшли проти прокурора Кулика

Слідчі Національного антикорупційного бюро в середу вранці прийшли до помешкання прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Про це на ­сторінці у "Фейсбуку" пише Валерій Карпунцов, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка".

За його словами, слідчі провели обшук у квартирі Кулика. Та жодних доказів проти прокурора не знайшли. Також Карпунцов стверджує, що службовці забули вручити Куликові повідомлення про підозру й залишити помешкання. Тепер 15 слідчих стоять під квартирою прокурора, а той не виходить із неї: побоюється вручення підозри.

Карпунцов вважає, що так Національне антикорупційне бюро України зриває справи ­соратників олігарха Сергія ­Курченка — ­Олександра Сухомлина й Андрія Кошеля. Бо в ­середу в обід мало відбутися апеляційне засідання суду щодо цих справ, а Кулик повинен був представляти звинувачення.

Він підтвердив факт візиту слідчих НАБУ. Сказав, що таким чином намагаються зірвати судове засідання. Про ситуацію поінформували генпрокурора, додав Кулик.

Крім Сухомлина й Кошеля, він займається справою ще ­одного соратника Курченка — екс-заступника глави ­Нафтогазу Олександра Кацуби. Його також нещодавно затримали.

Політичний експерт Петро ­Охотін вважає, що заходи проти Кулика — це, скоріше за все, ­протидія його роботі в справі Януковича–Курченка. Там прокурор дотримується жорсткої державницької позиції і не йде на переговори з представниками старого ­режиму, ігноруючи спроби підкупу.

— Команда Юрія Луценка, до якої входить Кулик, має можливість повернути авторитет прокуратури і знайти довіру населення, — вважає експерт. — Зробивши неможливим реванш банди Януковича, що сьогодні в засобах масової інформації намагається спекулювати на нереалізованій справедливості. Ворожнеча між українськими силовими органами й наявність краденого в утікачів віддаляють поставлену генпрокурором мету.

Протистояння силовиків спричинене й тим, що з приходом Юрія Луценка до Генпрокуратури важливі справи передали військовій прокуратурі, вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі нічого не знайшли проти прокурора Кулика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути