пʼятниця, 26 серпня 2016 00:25

Саакашвілі знижує ціну Одеського припортового заводу

"Простежується цілеспрямована робота зі зниження вартості Одеського припортового заводу. За активної участі Міхеіла Саакашвілі, який використовує Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, — пише у "Фейсбуку" перший заступник директора ОПЗ 45-річний Микола ЩурИков.

— У листопаді торік парламент намагався прийняти зміни до законодавства щодо приватизації. Це дало би старт для продажу підприємства. Тоді ж Саакашвілі озвучив перші безпідставні звинувачення у зловживаннях на заводі на 90 мільйонів доларів.

У грудні Саакашвілі й Давід Сакварелідзе (тодішній керівник прокуратури в Одеській області. — ГПУ) нагнітали ситуацію заявами про корупцію. Й раділи, що вдалося зберегти Одеський припортовий у держвласності.

14 липня цьогоріч, за чотири дні до завершення подання заявок на участь у приватиза­ційному конкурсі, НАБУ провів ­обшуки у справі ОПЗ. Затримав голову наглядової ради Сергія Перелому і мене, — продовжує Микола Щуриков.

Його й першого заступника голови Нафтогазу Сергія Перелому звинуватили в розтраті 205 млн грн підприємства. Перелому арештували до 9 вересня. Апеляційний суд перевів його під домашній арешт.

"У день закінчення подання заявок у Фонді держмайна повідомили, що не надійшло жодної. Хоча його голова Ігор Білоус 13 липня заявляв — купівлею заводу цікавляться щонайменше сім компаній, — пише Щуриков. — Тепер стартову ціну ОПЗ можуть знизити вдвічі. Повторний аукціон проведуть наприкінці вересня або на початку жовтня. Залишилося ­дізнатися ім'я щасливого покупця, який придбає завод за 250 мільйонів доларів замість 500".

— Ціну цілеспрямовано збивали на догоду олігархам і мафіозникам, які не можуть виграти відкритий конкурс у потужних західних компаній, — каже голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, 40 років. — Росії в цій підривній кампанії вигідне все — ненадходження доходів до держбюджету України, дискредитація держави в очах інвесторів і громадськості, повторний конкурс для покупців із прихованими московськими зв'язками.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі знижує ціну Одеського припортового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути