Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 06:50

Росія визнала паспорти ЛНР і ДНР

Російська Федерація визнала дійсними на своїй території документи, що посвідчують особу, а також реєстраційні знаки транспортних засобів, видані так званими Донецькою і Луганською народними республіками. Відповідний указ підписав президент Росії Володимир Путін 18 лютого.

— Це формально розширить юридичну базу для вирішення головної задачі — вписування цих так званих республік, а насправді бандитських анклавів, в Україну, — говорить російський опозиційний політик 68-річний Костянтин Боровий. — Проблема Кремля в тому, що серед бандитів громадян України не так і багато. А громадянство РФ на території України не дозволяє брати участь у виборах і переговорах. Так придумали новий статус, під який тепер можна батальйонами приймати громадян Росії та всіх, кого потрібно Кремлю.

"Цим указом Путін підвищує ставки перед Заходом. Демонструє готовність іти до кінця та чекає, що його знову вмовлятимуть сісти за стіл переговорів, — пише у "Фейсбуку" політолог Петро Олещук, 32 роки.

— Для України це дає низку потенційних переваг. Росія вкотре фіксує відмову від виконання Мінських угод. Визнає юридичний статус окремих районів Донецької та Луганської областей. А отже опосередковано, але у формі офіційних документів — і власну присутність там. Тим самим, підтверджує необхідність закріплення в Україні статусу ДНР і ЛНР як окупованих територій. РФ створюватиме мережу "громадянства ОРДЛО", а це — чудова база даних колаборантів".

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала паспорти ЛНР і ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути