Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2016 05:55

Нуланд і Сурков побалакали про Україну

— Ми дуже докладно обговорили всі аспекти Мінських переговорів: як можемо зміцнити безпеку, покращити доступ Організації з безпеки і співробітництва в Європі, просунутися в політичних зобов'язаннях, включно з підготовкою виборів на Донбасі, — каже помічник держсек­ретаря Сполучених Штатів Америки 54-річна Вікторія Нуланд 18 травня. Напередодні в Москві зустрілася з помічником російського президента Владиславом Сурковим, 51 рік.

— Україна має підіграти своєму головному стратегічному партнеру — Сполученим Штатам. Їм потрібно якнайбільше аргументів, щоб у червні переконати європейських партнерів продовжити санкції проти Москви, — каже директор Центру східноєвропейських перспектив у Вашингтоні Микола Воробйов, 29 років. — Нещодавно Нуланд приїздила в Україну і говорила депутатам Верховної Ради про необхідність прийняти поправки до Конституції, щоб можна було призначити вибори на окупованих територіях. Ми прекрасно розуміємо: Мінські угоди виконати нереально. Але для Заходу можемо вдавати, що намагаємось.

Наприклад, подати законопроект про призначення виборів на Донбасі і провалити його. Сказати: підемо на наступні кроки, коли суспільство буде до цього готове і коли Росія виконає свої зобов'язання. Насамперед поверне Україні контроль над державним кордоном. У результаті Сполучені Штати зможуть казати: наші партнери зробили все можливе для виконання Мінських угод. Те, що вони досі не реалізовані, — вина російської сторони.

Зараз ви читаєте новину «Нуланд і Сурков побалакали про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути