Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2016 06:15

Новий посол США в Україні має російське коріння

Автор: ФОТО з сайта www.pravda.com.ua
  Марі Йованович буде дев’ятим послом США в Україні
Марі Йованович буде дев’ятим послом США в Україні

Новим послом США в Україні стане 57-річна Марі Йованович. Нинішній керівник американського представництва в Києві Джеффрі Пайєтт, 52 роки, очолить посольство у Греції.

Марі Йованович народилася в Канаді в сім'ї емігрантів із Росії. Має дипломи бакалавра історії та російських студій. Була послом у Вірменії, Киргизстані. Працювала у посольствах в Росії, Сомалі та Великій Британії. На початку 2000‑х — заступником посла в Україні. Останні роки була заступником помічника держсекретаря. Відповідала за відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи.

— Зміна посла — звичайна дипломатична практика, коли час роботи представника в країні завершився, — каже колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, 59 років. — Україна воює з Росією. Ключове для нас питання — максимально швидке нарощування боє­здатності Збройних сил. США могли б тут значно більше допомогти. Але політичні рішення приймають не в Києві в посольстві, а у Вашингтоні — керівництвом країни.

— Рівень професійності кожного наступного американського посла ніколи не зменшувався (Марі Йованович буде дев'ятим послом США в Україні. — ГПУ). Або тримався на рівні, або ставав кращий, — говорить 58-річний Олег Рибачук, колишній віце-прем'єр. — Сполучені Штати відправляють в Україну дипломатів найвищого ґатунку. Йованович буде першою жінкою на цій посаді. Посол повинен налагоджувати контакти, подобатися й бути рішучим. У жінок це часто виходить краще.

Зараз ви читаєте новину «Новий посол США в Україні має російське коріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути