пʼятниця, 30 вересня 2016 07:35

Клінтон перемогла Трампа в теледебатах

Автор: Barbara Kinney
  Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон зустрілася з молоддю в Орландо, штат Флорида, 21 вересня 2016 року
Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон зустрілася з молоддю в Орландо, штат Флорида, 21 вересня 2016 року

62% американських телеглядачів назвали кандидатку в президенти США від демократів 68-річну Гілларі Клінтон переможницею першого туру передвиборних теледебатів 26 серпня. 27% аудиторії віддали перевагу її супернику-республіканцю 70-річному Дональду Трампу.

Теледебати між кандидатами в президенти на завершальному етапі виборчої кампанії проводять у США з 1960-х. Цьогоріч дискусію в прямому ефірі переглянули 84 млн людей. Наступні тури дебатів відбудуться 9 та 19 жовтня. Американці обиратимуть 45-го президента 8 листопада.

— Гілларі Клінтон має серйозний досвід публічних дебатів і роботи в державній системі, — каже політолог Микола Воробйов, 36 років. — Вона впевнено відбивала атаки республіканського опонента. Трамп же проявив непідготовленість на очах усієї країни. Щонайменше 10 його тверджень не відповідали дійсності. Так, він заявляє, що в США зростає безробіття, а насправді кількість вакансій у країні постійно збільшується.

Риторика Трампа розкрила в ньому профана майже за всіма ключовими пунктами дискусії. Намагався атакувати суперницю з особистих питань. Просторікував, що має краще здоров'я, що буде успішнішим президентом завдяки своєму темпераменту. А між тим теледебати в США — важливий фактор передвиборної гонки. Найважливіший — третій раунд. Він може остаточно визначити позиції сил між кандидатами напередодні виборів.

На дебатах побіжно зачепили тему України. Вона далека від упливу на зовнішньополітичний аспект передвиборної гонки. Людей хвилюють теми у світі, що безпосередньо зачіпають інтереси США — Сирія, ІДІЛ, ядерні випробування Північної Кореї. Вважають, що події в Україні не надто стосуються Америки.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон перемогла Трампа в теледебатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути