Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 06:05

"Державне підприємство повернеться у державну власність"

Автор: фото надне прес-службою Максима Полякова
  Народний депутат Максим Поляков: ”Я не граюся у популізм — гроші, які виділяються з бюджету, йдуть на потрібні речі”
Народний депутат Максим Поляков: ”Я не граюся у популізм — гроші, які виділяються з бюджету, йдуть на потрібні речі”

— Я повинен піклуватися і думати про майбутнє свого краю, хоч живу і працюю в Києві. Хочу, щоб людям в Умані було максимально комфортно і зручно, — каже народний депутат від "Народного фронту" Максим Поляков, 33 роки. Зустрічаємося в Умані 22 жовтня в його громадській приймальні на вул. Європейській. Тут працюють його помічники-консультанти.

— Я — корінний уманчанин. Мені подобається це місто. Сюди хочеться приїжджати на вихідні, — продовжує Максим Анатолійович.

Ви — не мажоритарник. Не треба працювати задля рейтингу та реклами. Але ваша команда трудиться і тут, і по області.

— У нас майже в кожному районі є громадські приймальні. Дві — у Черкасах. Нам вдалося зробити дуже багато. Один із потужних проектів — це відкриття центру розвитку бізнесу Черкащини. Він працює в обласному центрі. Головне завдання — допомога підприємцям. Маємо достойні результати запуску нових підприємств, створення робочих місць, проводимо багато бізнес-тренінгів. Це допомагає підприємцям знаходити шляхи виходу на нові ринки. Мабуть, наш центр зараз є найпотужнішою структурою, яка допомагає інвестиційним проектам та бізнесу в регіоні. Ми налаштовані сприяти людям, які працюють чи хочуть це робити в Черкаській області і платити податки.

В Умані намагаюся реалізувати кілька інфраструктурних проектів, які бачив у Європі. Щоб люди мали найбільш комфортні умови — в освіті, спорті, медицині. Проекти, які ми втілили в останні роки, — найбільш інноваційні та одні з найкращих у країні. Не бачу причин, щоб Умань поступався Києву, Харкову чи Дніпру. В Європі глибинка живе не гірше за столицю. Нам також треба піднімати рівень життя людей. Наступне завдання — щоб заробітна плата уманчан була вищою за середню по області й не відрізнялася від столичної.

Як вдалося отримати 15 мільйонів гривень із держбюджету на ремонт доріг Умані?

— Умань — єдине місто, на яке виділили кошти. Гроші, які раніше вдавалося залучати, ми завжди максимально прозоро витрачали. Постійно проводили перевірки за результатами виконаних робіт, тому є довіра і розуміння прем'єр-міністра. Я не граюся у популізм — гроші, які виділяють із бюджету, йдуть на потрібні речі. На жаль, є колеги на Черкащині, які займаються популізмом і викидають кошти в нікуди.

Одна з давніх проблем в області — незаконна приватизація Тальнівського комбінату хлібопродуктів. Ви з громадою Тального намагаєтеся повернути його в державну власність. На якому етапі справа зараз?

— Цією справою займаюся упродовж двох років. Підняв це питання після звернення фермерів, яких побили люди донецького олігарха, "регіонала" Короткова. Він працював у найближчому оточенні Януковича й Тулуба, які сьогодні переховуються в Москві. А Коротков залишився. Він у свій час був директором найбільшого в країні підприємства з переробки борошна — "Тальнівського КХП". Штучно довів комбінат до банкрутства, розділив і приватизував на офшорну компанію в Чехію. Злочинну схему розкрила прокуратура. А підприємство визнане державним — у суді. Сьогодні ця справа — на контролі у прем'єр-міністра та міністра аграрної політики. Абсурдність ситуації полягає в тому, що комбінат ніколи не був приватним. Він — стратегічний, тому має бути державним. Зараз Коротков іде на все, щоб залишити у власності КХП. Я звернувся до генпрокурора щодо поширення неправдивої інформації у ЗМІ про мою зацікавленість у поверненні комбінату в державну власність.

Чому це відбувається й після Революції гідності?

— Ситуація досить непроста. Через низькі заробітні плати люди піддаються таким, як Коротков. Він звик роздавати сотні тисяч доларів. В охорону взяв колишнього керівника СБУ Черкаської області. Так намагається відстоювати свої інтереси. Маючи мільйонні статки, може купити що завгодно. Замовляють дорогі піар-кампанії на рівні країни, щоб себе відбілити. У Тальному мають кишенькового мера.

Чи вдасться повернути підприємство в державну власність?

— Іншого шляху немає. Суди — на завершальному етапі. Підприємство має повернутися у державу. Якщо Коротков не піде на силові шляхи.

Зараз ви читаєте новину «"Державне підприємство повернеться у державну власність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути