Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2016 06:10

Британці зняли фільм про війну з Росією

У Великій Британії представили гіпотетичний сценарій ядерної війни з Росією. Фільм "Третя світова: в командному пункті" показали на телеканалі ­Бі-Бі-Сі 3 лютого.

Картина розпочинається зі згадки про агресію РФ у Грузії та Україні. Головне питання: як має діяти НАТО, якщо Росія нападе на якусь із країн Альянсу? Адже це означатиме агресію щодо всієї організації, згідно з Договором НАТО.

За сюжетом, російськомовні жителі Латвії захоп­люють адміністративні будівлі на сході країни, частину кордону з Росією. Закликають до союзу з Москвою, проведення референдуму і проголошення "Латгальської народної республіки" (Лат­галія — історичний регіон у Латвії, що межує з РФ. — ГПУ).

Президент Росії Володимир Путін стає на захист "пригнобленої російської меншини" і діє за українським сценарієм: відправляє військових і гумконвої. Британія та Сполучені Штати розпочинають воєнну операцію проти проросійських сепаратистів.

Росіяни "­випадково" влучають ядерною ­зброєю у британський військовий корабель.

Комітет з оборони НАТО має відповісти "так" або "ні" на запитання, чи повинна Британія завдати удар у відповідь по РФ. Вирішують — не завдавати.

Зараз ви читаєте новину «Британці зняли фільм про війну з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути