Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 05:30

Американці обиратимуть між Клінтон і Путіним

"Цього тижня Дональд Трамп викрив себе як фактичний агент російського президента Володимира Путіна. Тепер на виборах американцям доведеться обирати не між Трампом та Клінтон, а між Клінтон і Путіним", — пише американське видання "Атлантіко" 21 липня.

Того дня мільярдера 70-річного Дональда Трампа на Національних зборах республіканська партія США офіційно висунула кандидатом у президенти на виборах, що відбудуться у листопаді.

Делегати затвердили нову партійну програму. Зокрема, пункт про наміри озброїти Україну для захисту від російської агресії змінили на заклик до "відповідної підтримки" Києва. Газета "Вашингтон пост" пов'язує це з бізнесовими інтересами Трампа в Росії.

Америка стала значно бідніша, слабша та менш безпечна за правління демократів, заявив Трамп на з'їзді. Він пропонує знизити податки й жорстко обмежити в'їзд мігрантів у США.

— ІДІЛ (терористична організація "Ісламська держава Іраку та Леванту". — ГПУ) поширилася в усьому світі. Лівія в руїнах. Іран на шляху до створення атомної зброї. В Сирії вирує громадянська війна та міграційна криза. В Іраку — хаос. Це — спадщина Гілларі Клінтон (у 2009–2013 роках була державним секретарем США. — ГПУ), — заявив Трамп.

У разі перемоги він обіцяє на міжнародній арені обстоювати винятково інтереси Сполучених Штатів. Планує відмовитися від союзницьких договорів з іншими державами, якщо вважатиме їх невигідними для Америки. Це стосується й гарантій безпеки для членів НАТО.

На запитання, чи захищатиме країни Балтії в разі збройної агресії Росії, Трамп відповів — прийматиме рішення, тільки з'ясувавши, "чи виконували вони самі зобов'язання перед нами".

Зараз ви читаєте новину «Американці обиратимуть між Клінтон і Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути