Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 00:15

Найдорожче плаття до випускного коштує 5,6 тисячі гривень

Автор: фото: Анна Поліщук
 

Марина Кулик у магазині "Ваніль" на бульв. Шевченка в Черкасах міряє довгу атласну сукню італійського бренду "Джовані". Її прикрасили стеклярусом, продають з напівпрозорим шаликом. Коштує 5,6 тис. грн. Це найдорожче плаття, що пропонують до випускного. Воно в єдиному екземплярі.

— Гроші за примірку не беремо, — каже продавець-консультант Марина Мельник, 34 роки. — У нас є своя швея, яка підганяє вбрання, щоб краще по фігурі сіло. Якщо камінчик відпаде, вона його прилаштовує. Плаття акуратно прасуємо паром, щоб не пошкодити декорування.

Копії суконь відомих брендів випускниці замовляють у швачок.

— Часто заказують плаття "Армані", "Роберто Каваллі", — розповідає швачка Ліна Бойко, 43 роки. — У моді короткі зі шлєйфом, прикрашені стразами, але класику тоже ніхто не відміняв. Якщо заказують класичне вбрання, там роботи небагато — беру 500 гривень. Саме найдорожче шила плаття "Діор", з ним награтися нада було три тижні. Пришивала вручну кожну бусінку і камінчик. За роботу взяла 1600, але від оригіналу не відрізниш.

Черкаський дизайнер Любов Дорошенко, 22 роки, радить підкреслювати талію, купувати на випускний сукні з силуетом "пісочний годинник".

— Щодо оздоблення, то дуже актуальна вишивка бісером. Але не все плаття має блистіти, мов новорічна ялинка, а та частина, до якої хочете привернути увагу.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожче плаття до випускного коштує 5,6 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути