Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 17:45

Двоє керівників районів мали проблеми із законом

Першим звільненим "помаранчевим" головою райдержадміністрації став керівник Черкаської РДА Микола Котко. Пішов, не приховуючи образи на губернатора Олександра Черевка. За чутками, він не підніс шефу подарунка на день народження. На місце Котка повернувся його попередник Іван Полудень. Це було перше призначення "людини Кучми" у нову "помаранчеву" владу.

Трохи згодом Городищенську та Жашківську РДА очолили апаратники кучмівського призову Сергій Ковела та Микола Чередник.

Двоє "помаранчевих" голів мали проблеми із законом: у розкраданні бюджетних коштів звинуватили монастирищенського голову Івана Лежуха, а за підозрою в отриманні хабара — $50 тис. — затримали голову Уманської РДА Петра Григоренка. Того вважали людиною Петра Порошенка. За чутками, неприязні до Григоренка не приховував губернатор Олександр Черевко, вбачаючи в ньому чи не єдиного конкурента. Днями Григоренко змінив тюремні нари на лікарняне ліжко. Після річного перебування у в"язниці він поправляє здоров"я в уманській лікарні.

Колишній "помаранчевий" голова Христинівської РДА Валерій Данилевський нині працює заступником начальника обласного управління освіти. Екс-голова Жашківської РДА Михайло Марценюк певний час був заступником голови облради. Нині працює заступником директора обласного центру політпросвіти й підготовки кадрів.

Півтора року відставлений чекав нового призначення

Колишній "помаранчевий" голова Катеринопільського РДА Борис Безкоровайний став бізнесменом. Має низку магазинів та підприємств у райцентрі. А колишній "помаранчевий" голова Городищенського району Віктор Моргун нині працює керівником апарату райдержадміністрації. Після звільнення з посади голови Лисянської РДА Анатолій Бондаренко очолив фракцію БЮТ в обласній раді. Очільницю Смілянщини Мар"яну Герасименко обрали головою тамтешньої райради.

У грудні 2007-го заяву на звільнення написав тальнівський голова Олег Харченко. Урочисто провести його приїхав Черевко. За сумлінну роботу Олегу Миколайовичу вручили іменного годинника від президента. Губернатор привселюдно заявив, що Харченко залишається "в його обоймі". Півтора року відставлений чекав нового призначення. Нещодавно його запросили очолити сектор мобілізаційної роботи Тальнівської РДА.

Останнім зі скандалом звільнили голову Канівської РДА Миколу Лисуна. Нібито конфлікт з губернатором виник стосовно ділянки землі. Нині Лисун займається сільським господарством у селі Каленики Золотоніського району.

Зараз ви читаєте новину «Двоє керівників районів мали проблеми із законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути