Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 07:15

"Якщо візьмете кабана і свинку, скину сотню"

Автор: фото: Ірина МУСАЄВА
  Жінка продає поросят у Жашкові на ринку живої худоби. Найдорожчі — м’ясних порід, 1,2 тисячі гривень за пару
Жінка продає поросят у Жашкові на ринку живої худоби. Найдорожчі — м’ясних порід, 1,2 тисячі гривень за пару

Єдиний в області дрібно-гуртовий ринок живої худоби Чародій у Жашкові планують розширити з 2 до 7 га. У вівторок і суботу там продають велику рогату худобу, ввечері в середу й неділю — відгодованих свиней. Зранку в неділю торгують молодняком.

22 вересня о 7.00 біля в'їзду на ринок зачиняє двері автомобіля 48-річний Олег Шульга з Городища. Сім років привозить на продаж поросят.

— Ціни на свиней зараз різко впали. За кожне порося, що привожу на продаж, плачу ринковий збір — 15 гривень за малого, 30 гривень за дорослу свиню, — каже. — Торги починаються вдосвіта і тривають до 10.00. Щоб не платити збір, частина людей торгує поза базаром уздовж дороги. Інколи так стоять 100-200 продавців, документів на тварин не мають.

— Не розумію, нащо збільшувати ринок. Продавців від цього більше не стане. Якщо хочуть привабити людей, хай зменшать ринковий збір. Бо ми платимо за кожну тварину, яку привозимо на базар, незалежно від того — продали її чи ні, — долучається до розмови його син 25-річний Денис.

Посеред базару в ряд стоять п'ять машин з критими причепами, там — малі поросята. Найдорожчі — м'ясних порід, 1,2 тис. грн за пару.

— Беріть у мене, за 800 гривень віддам двох кабанчиків. Якщо візьмете кабана і свинку, скину сотню. Якщо нема машини, самі завеземо. Гляньте, ноги міцні, спинка рівна. Хвостики у всіх сухенькі, чисті, закручені у кілечко. Це значить вони здорові, — 55-річна Катерина Іванівна дістає з причепа за задні ноги 20-кілограмове порося. Воно вищить. — Втретє за вересень вивожу на ринок, ніяк продати не можу. За чотирьох тварин плачу ринковий збір 60 гривень. Якщо сьогодні не куплять, більше вивозити не буду.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо візьмете кабана і свинку, скину сотню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути