четвер, 25 серпня 2016 13:55

Вакарчук заспівав в Одесі, а в Запоріжжі - Полякова: як Україна відзначила День Незалежності

Автор: Антон Довгалюк
 

У 25-ту річницю з дня проголошення України Незалежної в найбільших населених пунктах пройшли патріотичні акції, автопробіги, конкурси на кращу вишиванку, а завершували свято урочисті концерти за участю відомих артистів.

Одеса

Південна Пальміра святкувала День Незалежності 4 дня, в Одесі відбулося свято української культури - "вишиванковий фестиваль", який був приурочений до 25-ї річниці "Незалежності".

Одесити вбиралися в стилізовані українські костюми, побудували живий ланцюг з людей у ​​вишиванках крізь всі Потьомкінські сходи до Морського вокзалу, провели синьо-жовтий автопробіг. А завершили урочисті заходи відразу два святкових концерти. В Одеській опері виступив відомий у всьому світі ансамбль українського танцю імені Павла Вірського, а на стадіоні Чорноморець дала грандіозний концерт група "Океан Ельзи", виконавши свої головні хіти останніх років і нові сингли.

На розігріві колективу також виступили підопічна Святослава Вакарчука з шоу "Голос країни" Христина Соловій, групи O.TORVALD і EPOLETS.

Дніпро

У Дніпрі основні святкові гуляння розгорнулися на Фестивальному причалі і в парках ім. Глоби і їм. Шевченка.

Міська влада обласного центру зробили упор на національні ярмарки, виставки та виступи місцевих творчих колективів. На причалі встановили великий екран, який транслював парад в Києві, а також - 33 намети з експозиціями, які представляли кожен з районів Дніпра і міст області.

У літньому театрі парку ім. Глоби пройшов святковий концерт переможця шоу "Х-фактор-4" Олександра Порядінского. А найголовнішим подарунком для жителів міста стали не звичні концерти і акції, а тригодинне авіашоу "Вільне небо" в селі Майське, в рамках якого в повітря піднялися більш десятка спортивних гвинтових і реактивних літаків і вертольотів.

Автор: Антон Довгалюк
 
Автор: Антон Довгалюк
 
Автор: Антон Довгалюк
 

Запоріжжя

На Батьківщині Запорізької січі свято почали відзначати з підняття синьо-жовтого прапора на найвищому, 90-метровому, флагштоку України.

Потім українці, вірмени, греки, болгари і представники інших націй в рамках проекту "Національне подвір'я" презентували один одному свої звичаї і страви.

У місті також пройшла виставка військової техніки та культурний фестиваль для молоді, а ввечері жителів і гостей Запоріжжя чекав святковий концерт, в якому взяли участь Ольга Ракицька і група "# МОЙГОРОД", фіналісти шоу "Голос країни", "Х-фактор", а хедлайнером торжества стала Оля Полякова.

Суперблондинка привітала Україну з 25-ю річницею Незалежності. Заради свята співачка змінила кокошник на розкішний стилізований святковий гуцульський вінок і вийшла на сцену в раритетній вишиванці ручної роботи зі 150-річною "витримкою".

Харків

День Незалежності в Харкові збігся зі святкуванням дня народження центрального парку культури і відпочинку ім.Горького, тому частина урочистостей була перенесена саме туди. У місті встановили телеміст з Києвом і провели трансляцію військового параду, влаштували святковий автопробіг і ряд тематичних виставок.

Увечері гуляння перейшли в пінну дискотеку і вогняне шоу. Розважав гостей Олег Кензов, який виступив на плавучій сцені. Її встановили на понтонах на поверхні річки Харків уздовж Нетеченської набережної.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук заспівав в Одесі, а в Запоріжжі - Полякова: як Україна відзначила День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути