вівторок, 01 вересня 2015 12:45

Українські зірки поділилися спогадами про школу і свої дитячі витівки
6

Фото: надане піар-директором Владом Громовим

Сьогодні, у День знань, з початком навчального року тисячі хлопчиків і дівчат йдуть перший раз у перший клас. Українські знаменитості згадали шкільні роки і розповіли про свій перший дзвоник, улюблені предмети і дитячі витівки.

"Пам'ятаю, як хлопчики прислали мені записку з живим величезним тарганом. При цьому знали, що я їх боюся. На уроці я так кричала, що у вчительки, мало не стався інфаркт. Цей тарган бігав по парті. Так плакала і не могла зупинитися. Мене навіть відпустили з уроків" — згадує співачка Ірина Білик.

Відмінно пам'ятає своє 1 вересня в першому класі.

"Це був дуже теплий осінній день. Київська школа № 154. Урочиста лінійка. Мою першу вчительку звали Ольга Павлівна Луньова. Я була найвищою дівчинкою в класі У фотоальбомі є знімок, де за ручку йду з хлопчиком, який на дві голови нижчий за мене. Я досі пам'ятаю, як його звуть. Правду кажуть, що перша любов не забувається, - зізнається примадонна української естради.

Популярний співак Олег Вінник розповідає, що модником був з дитинства.

"На урочистій лінійці 1 вересня я був у стильному чорному костюмі в смужку, купленому мамою в Черкасах, - згадує Олег. - За плечима тримав синій лакований портфель. Виглядав дуже яскраво і стильно, відрізняючись від однокласників, які прийшли в однаковій шкільній формі".

Спочатку всіх хлопчиків посадили з дівчатками. Але пізніше, з друзями Олег зайняв останні парти.

"У нас там було своє пацанське життя. За свої витівки отримував наганяй. Особливо за один вчинок, який здійснив на спір. Став першовідкривачем зі стрибків з другого поверху. У нас була двоповерхова школа. Якось посперечався з усім класом на п'ять шоколадок "Чайка", що вистрибну з вікна. Директор школи став свідком мого подвигу. Тут же за вухо відвів мене на килим. Цим вчинком прославився на всю школу, - сміється Винник. - Один раз утік на річку і нікого не попередив. Другий - через те, що хотів купити мотоцикл і влаштував удома бойкот з голодуванням".

Ользі Сумській довірили дзвонити у дзвоник на перше вересня. У перший клас її випроводжала старша сестра Наталія.

"У школі була хорошисткою. Туговато давалися точні предмети, але з гуманітарних завжди були "п'ятірки". Страшенно боялася контрольних з фізики, хімії або алгебри. Сусідом по парті був однокласник, який давав списувати і вирішував всі задачки. Таємно він був закоханий в мене, але про це дізналася пізніше, - згадує Ольга Сумська. - Оскільки з алгеброю, фізикою і хімією я не дружила, щоб мене не викликали до дошки, частенько ставила сама собі оцінки в журнал. Це відбувалося так: на перерві, поки вчителя не було в класі, хтось стояв на "шухері". Тим часом потайки швидко несли класний журнал в туалет і там ставили маленьку четвірочку. Головне, щоб в очі не кидалася. Такою хитрістю, навіть самі відстаючі в точних предметах учні забезпечували собі спокій на два тижні".

 

Сумська була головним випусковим в редколегії, малювала стінгазети до свят. Мала прекрасний почерк. Всі атестати випуску 1983 року в школі, де навчалася Сумська, підписані її рукою.

Зараз ви читаєте новину «Українські зірки поділилися спогадами про школу і свої дитячі витівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути