пʼятниця, 27 листопада 2015 11:49

Міла Куніс та Далай-лама - найвідоміші зіркові біженці
9

Фото: Reuters
Далай-лама VIX  У 1959 році Далай-лама VIX був змушений тікати з Тибету до Індії. Причина - вторгнення в Тибет китайських комуністів, яке відбулося ще в 1949 році. Кілька років духовний лідер намагався жити з владою КНР, але пізніше майбутній лауреат Нобелівської премії все ж вирішив покинути батьківщину, щоб врятуватися від смерті.
Боб Марлі  Найвідоміший реггі-співак хоч і був прив'язаний до Ямайці, але все ж був змушений покинути її після того, як в 1976 році під час репетиції на нього напала група бойовиків, які поранили артиста. До цього Боб Марлі вже виїжджав з Ямайки в США, але повертався.
Альберт Ейнштейн Великий учений був змушений покинути рідну Німеччину в 1933 році, коли націоналістичні настрої в країні стали наростати. Ейнштейн, що мав єврейське походження, зіткнувся з антисемітськими настроями: після приходу до влади нацистів авторство майже всіх праць Ейнштейна було приписано "арійським" вченим, а на адресу самого Альберта Ейнштейна все частіше стали надходити образи і погрози. Щоб врятуватися від націоналістів, Ейнштейн зі своєю сім'єю виїхав до США, а потім відмовився від німецького громадянства.
M.I.A.  Співачка, чиє справжнє ім'я Матхангі "Майа" Арулпрагасам, народилася в Лондоні, але коли їй не було й року, батьки дівчинки повернулися на батьківщину на Шрі-Ланку. Батько M.I.A. став лідером руху тамільців, які боролися за створення власної незалежної держави. Коли майбутній зірці було 11 років, її сім'я була змушена повернутися до Великобританії, так як батька переслідувала національна армія Шрі-Ланки, що загрожувало безпеці всієї родини.

Вже довгий час тема біженців є основною, на яку пишуть всі суспільно-політичні видання. Серед зірок теж є біженці, актори, науковці, режисери і так далі, всі, хто свого часу теж був змушений покинути рідну країну, рятуючись від воєн і злиднів, щоб згодом зробити вагомий внесок у розвиток мистецтва, науки і спорту.

Наприклад, успішна голлівудська актриса Міла Куні переїхала зі своєю сім'єю в США, коли їй була всього 7 років.

Батьки Міли Куніс прийняли рішення покинути СРСР (актриса народилася в Чернівцях), щоб уникнути антисемітських переслідувань і дати дітям краще майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «Міла Куніс та Далай-лама - найвідоміші зіркові біженці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути