вівторок, 02 жовтня 2012 11:14

Мати Катерини Ющенко померла після тривалої хвороби

Мати Катерини Ющенко померла після тривалої хвороби
Про це у Фейсбуці повідомила сама екс-перша ледіФото: segodnya.ua

30 вересня після тривалої хвороби померла мати дружини екс-президента України Віктора Ющенка, голови Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерини Ющенко, Софія Чумаченко. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Катерина Ющенко.

"Рано-вранці уві сні, після тривалої хвороби, в День Святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, тихо відійшла у вічність моя мама, Софія Чумаченко", – написала вона.

Зі слів Ющенко, її мама народилася у селі Літки під Києвом 1926 року. Вона була третьою у родині з трьох сестер. Коли їй виповнилося 6 років, вона мало не померла з голоду 1933 року. А в 15 років, під час Другої світової війни, її, разом із найкращою подругою Марусею, вивезли на примусові роботи до Німеччини, де вони працювали на фермі в Баварії.

"Там вона зустріла мого батька, на той час остарбайтера зі Східної України. Їй було майже 19 років, коли в Німеччині народилася моя старша сестра Ліда. Майже вісім років мама присвятила догляду за моїм батьком, який лікувався від важкої форми туберкульозу у лікарні біля Мюнхена. Вона працювала на лікарняній кухні, щоб якось вижити, вони разом із батьком робили традиційні українські вироби – він різьбив прекрасні дерев'яні речі – рамки для фото, хрести, шкатулки, а мама розфарбовувала їх. У 29 років мама з татом переїхали до Америки, де вона працювала швачкою, поки не народила мене у 34 роки. Всі ці роки на чужині вони важко працювали, щоб підняти на ноги нас з сестрою, і щоб підтримати свої родини в Україні. Вони були справжніми патріотами, мріяли про незалежну Україну, вірили у Бога, допомагали розбудовувати українську громаду. Батько помер, коли мамі був 71 рік, і згідно з його заповітом, похований у Києві…", – написала Катерина Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Ющенко знову взялася допомагати хворим дітям

Вона також зазначила, що її мама завжди була веселою та життєрадісною людиною, дуже любила гостей, українські танці та співи, велосипедні та піші прогулянки, читання.

"Але найбільше вона любила нас, своїх дочок, чоловіка, родину в Україні, онуків, друзів.

Останні роки свого життя мама прожила з нами. Нам пощастило знову бути разом з нею наприкінці її життєвого шляху…", – написала Катерина Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Мати Катерини Ющенко померла після тривалої хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути