середа, 25 листопада 2015 14:35

"Брати Гадюкіни" зіграють у Києві клубний концерт

Автор: Олена Божко
 

16 грудня 2015 року "Брати Гадюкіни" зіграють в Києві клубний концерт, який назвали "Йде нині война". Концерт несе в люди ідею миру та пацифізму, проте одночасно є нагадуванням про необхідність пам'ятати про війну, що не вщухає на сході країни. Програма складатиметься з хітів та кількох прем'єр. Команда зіграє традиційним складом, коли на сцені 11 музикантів.

"Гурт Брати Гадюкіни, як і всі люди в Україні, переживає тяжкі часи – бо йде нині война. І професія, і громадянська позиція зобов'язують нас говорити про це.

Війна, яка завжди приносить руйнування і надій і життів, сьогодн, на привеликий жаль, стала складовою нашого щоденного життя. Разом із тим, народжуються діти, відбуваються сімейні свята і концерти. Йде життя, яке ми маємо понадусе цінувати, любити і обов"язково захищати. Ми віримо, що все буде файно, проте сьогодні презентуєм пісню "Йде нині война" . Хотілося б писати і співати пісні тільки про любов, та нині час вимагає іншого. Тому концерт "Йде нині война" необхідний сьогодні нам всім", - розповів Павло Крахмальов.

Назва та ідея концерту виникли тоді, коли була написана пісня під назвою "Йде нині война", яка стане першим синглом з нового альбому команди. Реліз треку заплановано в листопаді.

"Є відомий роман Льва Миколайовича Толстого - "Війна и мир". Здебільшого назву книги трактують як війна та її відсутність (мир - спокій ). Але, граф Толстой мав на увазі слово мир у значенні – громада. Для мене цей роман про те, як війна змінює мир і кожного. Якою стає людина, котра пережила війну?

Дуже важливим є те, щоб після її закінчення наше суспільство стало більш людяним, а не перетворилось на два табори, які люто ненавидять один одного. Тим більше, що крім злиднів (по великому рахунку) нам ділити нічого.

Пригадую слова Ф. Достоєвського: Щастя цілого світу не варте однієї сльози на щоці невинної дитини.

Хочу побажити миру нашому миру. А українським воїнам - поскоріше вернутися з перемогою до своїх родин і дітей.

В Бандерштадті ніколи не хтіли - цілі робити з людей.", - говорить Ігор Мельничук

Нагадаємо, в жовтні 2015 Брати Гадюкіни презентували мальований кліп про депутатів та виборців - Історія однієї Курви.

Гурт "Брати Гадюкіни", що з'явився на зламі епох у 1988 році, і став фундаментом для розвитку української рок-музики. За час свого існування Гади випустили 5 студійних альбомів, 4 концертних альбоми, 2 збірки хітів та зіграли безліч концертів в Україні, Європі, Канаді, Росії.

Гюдюкіни мали тривалі паузи в творчості. У 1996 році вони припинили концерту діяльнісь на 10 років, щоб у 2006 повернутися й зібрати аншлаг в київському Палаці Спорту. Той концерт слухачі назвали "Камбеком століття".

В 2009 команда понесла величезну втрату, помер лідер і фронтмен "Братів Гадюкіних" Сергій Кузьмінський. В пам'ять про нього в 2011 році у київському Палаці Спорту відбувся триб'ют-концерт "Я вернувся домів", за участі найвідоміших українських музикантів. В підтримку концерту був записаний альбом, який в продаж не надходив і використовувався у якості промо-CD.

У 2013, на прохання друзів та шанувальників, команда ухвалила рішення повернутися, й вже у 2014 Гадюкіни презентували альбом "Made in Ukraine", який визнано однією з кращих платівок року. В кінці 2014 і в 2015 музиканти проводять Всеукраїнський тур на підтримку альбому, долучившись до збору коштів на допомогу постраждалим в зоні АТО, переселенцям та пораненим. Влітку 2015 починають роботу над новим альбомом та рок-оперою "Вавілон".

Гадюкіни легко поєднують панк, блюз, реггі, фольк, рок-н-ролл, галицький колорит, тотальний стьоб, вміння посміятись над собою та драйв, об'єднуючи кілька поколінь в одну велику родину.

Зараз ви читаєте новину «"Брати Гадюкіни" зіграють у Києві клубний концерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути