вівторок, 08 грудня 2015 15:02

Я завжди мріяв зіграти негативного персонажа - соліст O.Torvald дебютує у кіно

У 2015-му гурт O.Torvald відсвяткував своє 10-річчя і отримав звання найфестивальнішої команди року. Колектив не дає розслаблятися шанувальникам і вже цього тижня вразить двома великими концертами, яких ще ніколи не бачили поціновувачі їхньої творчості. Про незвичайні шоу, дебют у кіно та Адель у інтерв'ю Gazeta.ua розповів лідер колективу Женя Галич.

Нещодавно вийшло неординарне відео-запрошення на концерт O.Torvald. Розкрий секрет метаморфоз, які відбуваються у відео з тобою?

Секрет на то і секрет, щоб його не розкривати. Про це дізнаються лише люди, які прийдуть на концерт. Це не єдина частина запрошення, наступного тижня буде ще.

Ти у житті теж зачиняєшся у ванній під час підготовки до концерту?

Я зіграв самого себе в ролику. Я часто говорю сам з собою, говорю в голос, те, що ми будемо робити на сцені. Кажуть складно зіграти самого себе. У мене завжди була ідея і бажання зіграти негативного персонажа.

Автор: Прес-служба
 

Розкажи про концепцію шоу For Girls/For Boys?

Ми вже продали півтори тисячі квитків, і думаю, що буде два забитих зали. Грати однакові концерти щодня нецікаво. Ми вирішили поміняти програму. Можна було зіграти один, другий альбом, але ми вирішили For Girls/For Boys. Ніхто не забороняє дівчатам йти на хлопчачий концерт. Вони будуть кардинально відрізнятися, нічим не схожі, але дечим пов'язані. Кадим Тарасов, режисер ролику, багато ідей підкинув. Я думаю таких концертів у нас ще не було. Це не буде просто концерт, це буде ціле шоу, у якому треба багато чого встигнути: переодягтися, увійти у новий образ, переміщатися по сцені, матиме місце і театральна постановка. Не знаю, як з цим впоратись, для мене це буде вперше: танцювати, грати і акробатичні трюки виконувати.

Планка висока, чим буде гурт дивувати наступного року?

Є новий альбом на наступний рік, скоро почуєте дещо, взагалі 2016 буде повний сюрпризів.Це буде рік мавпи, і якщо згадаєте відеоролик до нашого концерту.... 2016 рік буде дуже крутим. У нас дещо планується, поки не хочу розкривати карти. Сюрпризи стосуються не тільки гурту O.Torvald, а ще і мене особисто.

Поділись, які саме?

Я зараз знімаюсь у кіно, буду грати боксера, фільм називається "Правила бою". Фільм знімає Олексій Шапарев, який знімав до цього "Київський торт", серіал "Гвардія", це прокатне кіно. Мого батька грає Олексій Горбунов. Мені подзвонив режисер і каже: "Мені потрібен негативний персонаж у фільм, а найнегативніший персонаж, якого я знаю, це ти". Роль велика, головна, я завжди дуже хотів зіграти негативного персонажа. До того ж гурт O.Torvald пише саундтрек до картини.

Як готуєшся до ролі, нарощуєш м'язи?

У мене щодня два тренування, іноді бувають виключення, тому що у мене проблеми зі спиною. Я займаюсь акторською майстерністю, бігаю, дивлюсь боксерські поєдинки.

Я відмовився від алкоголю, не те щоб зовсім, просто раніше я ним зловживав, а тепер дозволяю лише раз на місяць, фізично сил не вистачає. Мені здається так комфортніше.

Плануєш і далі реалізовувати акторські амбіції?

Я б дуже хотів розвиватися в цьому напрямку, але мені не вистачає матчастини акторської. Я думаю, якщо все буде добре у мене з часом, я почну відвідувати якісь акторські курси, заняття, мені це дуже цікаво.

Які фільми дивишся?

Мало дивлюсь фільмів, тому що не встигаю. Нещодавно приїхав до дому, родина поїхала до батьків, і думаю: зараз подивлюсь якийсь фільм. Обрав картину "Боєць" та мене вистачило на 6 хвилин і я заснув. У мене немає часу ані читати, не дивитись фільми, не писати, як з цим далі бути не знаю

Як пишеш пісні з таким ритмом?

Пісні пишу, зачинившись наодинці. Буває на гастролях всі йдуть гуляти, наприклад, нещодавно зі "Скрябіним" у Харкові, всі поїхали у клуб тусуватися, я пообіцяв, що приїду, а сам вимкнув телефон і почав писати.

Автор: Прес-служба
 

Цього року O.Torvald назвали найфестивальнішим гуртом року. Як думаєш, чому саме у 2015 ви отримали це звання?

Не знаю, ми зіграли багато фестивалів і люди це помітили, і визнали. Я взагалі проти різних титулів і звань, це дивно.

Що до титулів. Нещодавно пройшла перша церемонія M1 Music Awards. Як вважаєш, який у цієї премії потенціал?

Я оголошував там одну з номінацій, "альтернатива року". М1 нагороджує тих людей, яких показує. Не один номінант не повторився, вручили всім. Об'єктивність в цьому яка? В рамках каналу М1, можливо, вона і існує. Але через те, що Джамала, Дорн і ONUKA альтернатива для М1, вони і були у відповідній номінації. Спочатку мені запропонували оголошувати номінацію "Співак року" я сказав, що тоді не приїду.

Дорну дали за альтернативу, але я б дав нагороду ONUKA - це найальтернативніший зі всіх артистів, які були заявлені. Що стосується Дорна, Ваня крутий, немає сенсу спростовувати. Я був на деяких його виступах, бачив, як він поводиться на сцені, з людьми, він хороший хлопець.

На яких концертах був цього року?

Я був на Foo Fighters у Кракові. У нас було десятиріччя гурту і я подарував хлопцям квитки. Дуже було круто і сумно одночасно. Дейв Грол найкращий. Я хотів з ним поспілкуватися, розповісти, як захоплююсь ним, але у мене не вийшло, не пустили. Це був дуже крутий концерт. Цього року я був ще на Muse, в Києві ходив на Pianoбой, Slaves.

Хто, на твою думку, з музикантів міг би гідно представити українську музику закордоном?

Багато молодих музикантів: ONUKA, The Maneken, Джамала, Secret Avenue, Stoned Jesus, The Hardkiss, якщо б Шуров свої пісні заспівав англійською, було б круто, Zetetic, SINOPTIK.

Ти згадував гурт "Скрябін". Влітку всюди писали, ніби ти став новим солістом колективу. Як часто виступаєш з цієї групою?

Журналістам дуже зручно виривати слова з контексту і називати так статті і ролики. Що стосується "Скрябіна", я товаришував з гуртом "Скрябін" ще до того, як трапилася ця трагедія. Я товаришував і товаришую з Андрієм, я його дуже люблю, і буду любити завжди, він мій дуже добрий наставник, товариш і брат. Але те, що сталося не має вплинути на існування хлопців. Вони 15 років разом, і що тепер робити? У них є родини, у Андрія є родина, якій потрібна допомога. Тому, на мій погляд, те що зараз відбувається зі "Скрябіним", це адекватне продовження колективу. Є Андрій Кузьменко, і є гурт "Скрябін". Іноді я беру участь у концертах, як запрошений артист, у них є постійний артист, Євген Толочний, Оля Лізгунова, яка співає все життя у "Скрябіні". Іноді вони запрошують Фагота, Полижинського, мене, ще когось. Коли я можу - беру участь, тому що нам дуже добре грати разом, весело і кайфово. Я ніколи не намагаюсь повторити Андрія, я маю на увазі повторити його манеру, я не привношу пісні в гурт "Скрябін". Також ми іноді тусуємося разом, ходимо на пиво.

Гурту O.Torvald виповнилось 10 років. Що надихає сьогодні?

Раніше надихала мрія, бажання щось комусь довести, стати кращим. Нещодавно у мене було інтерв'ю, і я казав, що більш за все я боюсь впертися у стелю своєї мрії і досягти всього, чого хочу, тому що тоді зовсім стає нецікаво. Я вважаю, що, зараз всі зрілі музиканти, які хочуть чогось досягти мають щось робити, тому що молоді музиканти зметуть нас. У них так багато можливостей, вони розумніші за нас, креативніші, я дивлюсь, як багато молодих гуртів. Нещодавно дивився відео-концерт Zetetic в Atlas. Там таке світлове шоу! Це було круто. Кліп гурту Bahroma "На глубине", який Аня Копилова знімала, це так круто! Багато метрів не можуть цим похвалитися.

У своєму кліпі на пісню "Крик" ви теж звернулися до цікавого прийому, зняли сотні своїх фанатів.

Кожний новий кліп ти хочеш зробити краще. Наш кліп на пісню "Крик", який набрав 200 000 переглядів, для нас це такий підйом. Мені здається, це дуже зрозуміла історія про систему, наступний кліп буде зовсім іншим. На зйомках у нас було 400 фанатів, тепер деякі з них почали називатися "сірі люди всюди", типу нашого "наші люди всюди". Тепер у них свій хештег. Це цілий рух, вони зустрічаються, спілкуються і ми намагаємося з ними підтримувати стосунки.

Надихаєшся досвідом західних колег?

Я взагалі не розумію, як тепер розвиватися в класичній рок-музиці. Гурт O.Torvald завжди був прикладом дотримування класичних канонів року, рок-н-рола, тепер не знаю, як з цим бути, так багато нової музики. Світова музика знаходиться у кризі, мені здається нічого супер крутого не з'явилось останнім часом з того, щоб мені було цікаво послухати. З'являються якісь "арт-виконавці". Знову Адель, вона гарно співає, та мені здається тут дуже грамотний менеджмент і у нас, у багатьох артистів теж саме, деяких слухати неможливо, на мій погляд, але менеджмент робить так, що їх всі люблять.

Зараз ви читаєте новину «Я завжди мріяв зіграти негативного персонажа - соліст O.Torvald дебютує у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути