Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2016 17:21

"1+1 медіа" почала розробку українського "Величного століття"

"1+1 медіа" почала розробку українського "Величного століття"

"1+1 Продакшн" почав роботу над багатосерійною історичною драмою "Інгігерда", що оповідає про шведську принцесу, дружину Ярослава Мудрого.

Завдяки резонансному документальному проекту виробництва "1+1 Продакшн" "Україна.Повернення своєї історії", який успішно пройшов на "1+1" у серпні і став подією в українській документалістиці, вперше була відтворена зовнішність дружини Ярослава Мудрого Інгігерди. Автори фільму за підтримки польських колег з медичного університету Кароля Марциновського відтворили її зовнішність за фрагментами останків із саркофагу в Софійському соборі у Києві, що викликало інтерес не тільки в Україні, а й за її межами.

У новому проекті автори "1+1 Продакшн" планують розкрити особистість, характер і життєву історію шведської принцеси, яка стала знаковою постаттю для Київської Русі в ХІ столітті. Багатосерійний фільм стане художньою інтерпретацією подій з життя великої, сильної і красивої жінки, закоханої в норвезького короля Олафа Святого, але проти волі виданої заміж за київського князя Ярослава Мудрого. Її життя сповнене любові, пристрасті, інтриг, братовбивчих воєн і походів, а також подвигів. За часів правління чоловіка шведської принцеси Ярослава Мудрого Київська Русь досягає найвищої точки свого економічного і культурного розвитку, ставши одною з найбільш сильних європейських держав. Інгігерда, яку вважали еталоном краси свого часу, стала матір'ю королев Франції, Угорщини та Норвегії, князів Києва, Новгорода, Чернігова та Переяслава, виховала великим правителем онука Володимира Мономаха.

Читайте також: У "Селі на мільйон" Юрій Горбунов зіграє священика

"Ми хочемо розповісти про наше "Величне століття", а головне - показати роль сильної жінки в історії. Епоха Київської Русі викликає у нас самих великий інтерес, і нам є, що розповісти світові про цю сторінку історії. Ми бачимо цей проект масштабним і відкритим до взаємодії з іншими продакшнами, історичними інститутами, тому що документальний фільм "Україна.Повернення своєї історії" ніколи не вийшов би таким резонансним, якби кращі експерти не приєдналися до нашого проекту", - говорить генеральний продюсер "1+1 Продакшн" Вікторія Лєзіна.

"Ми неодноразово наголошували на тому, що повернення власної історії - одне із важливих завдань сучасного українського суспільства. Сьогодні, після ефіру "Століття Якова", ми раді відзначити, що телеканал "1+1" не тільки відповідає на актуальний запит суспільства, а й формує громадську дискусію. Центральною темою для осмислення є і рання історія нації - епоха Київської Русі; епоха, яка містить історичне обґрунтування національної самосвідомості, спадкоємності української держави, історичної пам'яті. Тому робота з героями цього пласта для нас особливо цікава", - коментує головний продюсер серіалів та фільмів каналу "1+ 1" Олена Васільєва.

Зараз ви читаєте новину «"1+1 медіа" почала розробку українського "Величного століття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути