пʼятниця, 23 вересня 2016 05:30

На 100 кілометрів скутеру необхідно електроенергії на гривню

Автор: ОЛЕКСАНДР ГАНДЗІЙ
  Електроскутер має двигун потужністю три кіловати. Живиться від акумулятора, який можна зарядити від звичайної розетки. Транспортний засіб розрахований на перевезення двох дорослих зі швидкістю 55 кілометрів на годину
Електроскутер має двигун потужністю три кіловати. Живиться від акумулятора, який можна зарядити від звичайної розетки. Транспортний засіб розрахований на перевезення двох дорослих зі швидкістю 55 кілометрів на годину

— Маю машину, але купив собі ще й електричний скутер. Уже два місяці їжджу на роботу в Київ. Ним швидше виходить — не страшні пробки й тянучки по місту. Набагато зручніше. 10 кілометрів проїж­джаю за 20–30 хвилин. Можна було б швидше, але в нас такі дороги, що не розженешся. Машиною приходиться їхати удвічі довше, — каже 43-річний Євген Кругляк із села Крюківщина неподалік столиці. — Заодно дитину до школи підвожу.

Електричні мопеди "UGBEST Леопард" працюють як велосипед — тихо і зручно. Завдяки електродвигуну розвивають швидкість до 55 км/год. Але не смердять і не потребують бензину. Це екологічно чистий вид транспорту.

— Ніяких витратних матеріалів скутеру не треба. Змастив для профілактики підшипники й усе, — продовжує. — Живу в приватному будинку. Коли треба зарядити, підганяю до розетки, яку вивів на двір і підключаю. Роблю це на ніч. Маю двозонний лічильник — тоді дешевше плачу. Воно й так тягне небагато, а з дешевим тарифом кілька гривень виходить. Ще не було такого, аби десь посеред дороги закінчився заряд. Розраховую завжди, скільки проїхав і скільки треба зарядити.

У далеку дорогу виробники електроскутерів радять брати зарядний пристрій, щоб підключитися до розетки. Мопеди заряджають від мережі 220 В протягом 6–8 год. У залежності від швидкості руху, можна проїхати 60–80 км.

— По затратах — 100 кілометрів обходиться менше ніж у гривню. Вигідніше ще нічого не придумали, — каже продавець електроскутерів 34-річний Сергій Вовченко. — Головне, стежити за рівнем заряду на панелі приладів мопеда й розрахувати його до найближчої розетки. Двигун має властивість рекуперації — батарея підзаряджається від обертання колеса. Якщо котитися згори, заряд поповнюється.

Електроскутером перевозять до 150 кг вантажів.

Детальніше про електро­ску­тери "UGBEST ­Леопард" можна дізнатися за тел.: +380(44) 545 71 04, +380(63) 234 77 16

або на сайті ugbest.com.ua

Зараз ви читаєте новину «На 100 кілометрів скутеру необхідно електроенергії на гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути