Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2016 12:19

Ліміт перевищення швидкості знизять до п'яти кілометрів на годину

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4275. Він передбачає зниження ліміту безкарного перевищення швидкості з 20 до 5 км/год.

— Якщо водій зараз їхатиме 99 кілометрів на годину при дозволених 80, його не оштрафують. Депутати хочуть накладати штраф за перевищення більш як 5 кілометрів на годину, — каже юрист 28-річний Богдан Глядик. — Обмеження збираються встановити з наступного року. Але воно потрібне вже зараз. Бо відколи працює поліція, за швидкістю ніхто не слідкує, побільшало аварій.

Щодня в Україні відбуваються 45–60 ДТП. У них гинуть 8–12 людей. Більшість аварій на дорозі стаються через надто швидку їзду.

— Перевищення швидкості на 5 кілометрів на годину збільшує ризик аварії у два рази. Контроль за цим дали поліції, але вона чомусь не має радарів. Стаціонарні пристрої такі, як "Трукам", фіксують швидкість, але не кожного авто — загального потоку. Штрафи поштою нікому не приходять.

Штраф за перевищення швидкості на понад 20 км/год. становить 255 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ліміт перевищення швидкості знизять до п'яти кілометрів на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути