четвер, 10 березня 2011 00:00

Електромобіль заряджають сім годин
5

На Женевський автосалон у Швейцарії привезли півсотні машин із електричними двигунами
Фото: фото: REUTERS/Valentin Flauraud
Пластиковий електромобіль ”ЕН-В” важить 340 кілограмів
Спортивна ”Альфа Ромео 4С” розвиває швидкість до 250 кілометрів за годину
”Мітцубісі І-Мієв” можна заряджати від звичайної розетки на 220 Вольт
З нової емблеми марки ”шкода” забрали напис ”авто”. Чорне кільце замінили на хромоване. Це сьома зміна емблеми ”Шкоди”. Центральний логотип чеська марка використовує із 1926 року

3 березня у Швейцарії стартував 81-й Женевський автосалон. У ньому взяли участь 700 автомобільних марок із 30 країн світу. Презентували понад 150 нових моделей.

Першого дня відвідувачам показали новий "Мітцубісі І-Мієв" краплеподібної форми із опуклими передніми крилами, невеликим капотом, який плавно переходить у лобове скло. Цей автомобіль має електродвигун: для руху бензину не потребує. Машину потрібно заряджати 7 год. Заряду вистачає на 160 км. Ціна електромобіля — 50 тис. євро, це приблизно 500 тис. грн.

— Зараз випускають машини або із двигуном внутрішнього згоряння, або із двома двигунами — внутрішнього згоряння й електродвигуном. А цей "мітцубісі" — перший серійний електромобіль, — говорить директор компанії "Авто-консалтинг" Олег Оменницький, 34 роки. — Поки що такі машини менш практичні, ніж бензинові. Їх акумулятори потрібно заряджати понад 7–12 годин, проїжджають вони на одному заряді не більше 200 кілометрів. Зараз на кожному кроці заправка і власникам звичайних автівок можна не боятися, що закінчиться бензин. А з електромобілями складніше. Якщо такий раптом розрядиться посеред дороги, ніхто вам не допоможе.

У Женеві показали і нову "шкоду". Відвідувачів здивувала нова емблема марки. На логотипі не буде напису "авто". Він не міститиме зеленого кольору. А кільце, в яке вписаний символ марки, буде хромованим, а не чорним, як зараз.

— Мені не подобається нова емблема. "Шкода" через неї втрачає індивідуальність, — говорять біля стенда відвідувачі з України. — Тепер здалеку здаватиметься, що це "опель" чи "фольксваґен". У них такі ж тонкі хромовані лінії та круглий сріблястий обідок, немає кольорів, літер.

Біля стенда стоять дівчата у білих сукнях, роздають буклети. Решта позують біля машин.

— Дівчата у Женеві не дуже, — каже 28-річний Іван Друзь, автолюбитель із Києва. Тримає фотоапарат із великим об'єктивом. — Таке враження, що перших-ліпших із вулиці поприводили. Біля нового "ніссана" познайомився з жінками, які грали на саксофонах. Думав, музикантки, а це моделі, які імітували гру на інструментах.

Біля стенда "ауді" виступає гітаристка, співає німецькою. Червоний автомобіль "Ауді А3" обертається на спеціальному подіумі.

— Деякі автомобільні фірми відзначали свої ювілеї, — ділиться враженнями Іван. — "Мерседес" святкував 125-річчя. Гостям винесли 125 келихів із шампанським. Пригощали пирогом із зображенням одного з перших "мерседесів".

Автосалон триватиме до 13 березня. Вхідні квитки продають за 16 євро — 176 грн.

Зараз ви читаєте новину «Електромобіль заряджають сім годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути